Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
In trecut, dezvoltatorii proiectelor de birouri foloseau terenul la maximum, pentru constructii si pentru locuri de parcare, rar fiind amenajate spatii verzi si atunci alocandu-se resurse minime. Acum dezvoltatorii investesc si in acest aspect, unul din două proiecte lansate si anuntate pe piata de birouri din Romania avand integrate si elemente peisagistice in designul exterior, spatii inverzite cu functiuni de relaxare sau ca alternativa a spatiului de lucru, dotate cu mobilier urban.
In plus, mai nou, companiile din domeniul tehnologiei, IT&C, BPO si outsourcing inchiriaza la greu birouri si aleg spatii aleg cu suprafețe de la 75 mp la 13.000 mp. Cel putin asa arata statisticile din Romania.
Mai mult de jumătate din totalul spațiilor de birouri închiriate anul trecut (52%) au fost tranzactionate de companii din domeniile sus mentinate. In total, 84 companii IT&C, outsourcing si BPO au realizat tranzactii de inchiriere birouri noi, la nivelul intregii tari. Aproape trei sferturi din acestea (59 companii) au ales Bucurestiul, dar nici alte zone ale tarii nu s-au lasat mai prejos, spre exemplu si spatiile de birouri de inchiriat Oradea.
O piata cu dezvoltare organica
Potrivit specialistilor, companiile in care tehnologia are un cuvant greu de spus sunt cele mai active pe piata birourilor si continua sa se extinda, atat in Bucuresti, cat si in alte zone. In 2016, desi implicand un numar mai mic de tranzactii (25 fată de 59), orasele din afara Capitalei au atras o suprafata totala tranzactionata remarcabila
Piața birourilor este considerata, intr-o anumita masura, un barometru al evolutiilor economice si in momentul de fata, ca vorbim despre spatiile de birouri de inchiriat in Bucuresti, ori despre spatiile de birouri de inchiriat in Oradea, ea ne transmite semnale că se prefigurează o dezvoltare organica, la nivelul marilor orase ale Romaniei.
Potrivit unui studiu international, realizat de Universitatea din Exeter din Anglia, in colaborare cu Universitatea din Groningen, Olanda si Universitatea din Queensland, Australia, plantele si zonele verzi de la birou imbunatatesc cu 15% productivitatea angajatilor. Fapt pentru care si angajatorii sunt mult mai atenti la mediul de lucru, fenomen observat si de investitorii in noua generatie de cladiri de birouri.
Creativitate, dar si productivitate
Astfel, proiectele noi de birouri au prevazute si gradini interioare cu terase unde se poate bea o cafea si socializa, zone verzi cu mobilier urban si WiFi, amfiteatre in aer liber sau parcuri, prezentate ca viitoare facilități pentru angajati. Astfel incat acestia sa fie mai creativi si mai productivi, sa se poata relaxa aproape de spatiul de lucru sau chiar sa foloseasca aceste spatii inverzite pentru intalniri si networking.
Acesta este considerat un semn ca dezvoltatorii cer arhitecților solutii superioare de constructie si amenajare, ceea ce inseamna ca lumea progreseaza si pe acest segment. Un segment important de altfel, deoarece inchirierea de birouri nu numai ca nu inregistreaza o stagnare, ci evolueaza la unison cu cerintele.