De ce este transpaletul manual atât de popular?

transpalet manual

Un transpalet manual este un instrument care deplasează toate tipurile de mărfuri, în special pe cele dintr-un depozit. Se compune în principal dintr-o furcă cu două brațe paralele, orizontale, care sunt atașate la un cap cu trei roți și un mâner cu frână. Utilajul pentru transport paleți este cunoscut și drept transpalet manual, liza manuală sau liza hidraulică și poate fi operat manual prin intermediul unui sistem hidraulic de ridicare.

Transpalet manual – Ce caracteristici prezintă

Greutatea acestui instrument variază de la 60 kg la 200 kg, în funcție de capacitatea sa de încărcare, care poate ajunge până la 5000 kg (adică 5 tone), dar multe modele pot suporta 3000 kg. În mod similar, înălțimea la care mărfurile sunt descărcate depinde, de asemenea, de modelul lizei, dar transpaletele are, de obicei, o cale de ridicare verticală mică, iar unele au un sistem electronic auxiliar care informează utilizatorul cu privire la greutatea bunurilor. 

Pentru cazurile în care greutatea mărfurilor este foarte mare, vă puteți gândi la utilizarea unui utilaj de transport paleți care conține un motor electric. Dar, citind avantajele unei lize manuale, este foarte probabil să vă râzgândiți, ca atare iată de ce este aceasta atât de popularăꓽ

Liza manuală – folosită în industrii diferite

În prezent, utilizarea transpaletului manual pentru paleți este frecventă în diverse domenii de activitate, deoarece, prin facilitarea și optimizarea lucrărilor de transport, se reduce timpul de nefuncționare și costurile în general. De aceea, un transpalet manual este constituit ca un echipament de bază, de mare eficiență și utilitate pentru acele companii care au depozite cu circulație frecventă a mărfurilor. În plus, utilizarea transpaletului manual permite afacerilor să economisească bani în instalarea unor sisteme costisitoare pentru transportarea bunurilor.

Liza transpalet – ce avantaje are?

Liza manuală pentru paleți, având în vedere caracteristicile sale inerente, oferă o serie de beneficii pentru afaceri, iar pe unele le rezumăm în rândurile următoareꓽ  

Optimizarea sarcinilor logistice

În primul rând, și așa cum am menționat anterior, transpaletul manual optimizează sarcinile logistice. Acesta vă permite să mutați și să deplasați în siguranță o mulțime de greutăți și unități, fără a fi nevoie să investiți în sisteme de încărcare suplimentare. Datorită transpaletului manual pentru paleți, procesele operaționale din depozit se vor desfășura mai ușor și eficient.

Ușoară și versatilă  

Liza manuală este foarte ușor de utilizat și, datorită structurii sale, permite încărcarea, descărcarea și transferul rapid al mărfurilor grele. Acest lucru împiedică compania să investească în structuri sofisticate, care sunt adesea mai scumpe. De asemenea, este un instrument versatil, care poate rezista încărcăturii diferitelor tipuri de mărfuri.

Rezistență și durabilitate

Pe de altă parte, trebuie menționat că liza hidraulica nu este doar un instrument foarte ușor de utilizat, ci și facil de întreținut. Aceasta, printre altele, este o economie mare de costuri, deoarece fără componente electrice, reparațiile sunt foarte simple. De asemenea, transpaletul manual este deosebit de rezistent datorită structurii sale solide. Un lucru important de reținut este faptul că întreținerea preventivă este cheia economiilor de costuri și în plus, operatorul calificat să utilizeze unealta trebuie să respecte întotdeauna regulile de întreținere ale utilajului, în special în ceea ce privește sistemul hidraulic, roțile și bara de tracțiune.

Siguranța angajaților

Liza manuală oferă siguranță angajaților companiei, deoarece în timp ce utilizarea acesteia necesită implicarea forței manuale, capacitatea uneltei de a deplasa sarcina depășește cu mult posibilitățile umane și evită accidentele care pot pune în pericol sănătatea operatorilor. În acest sens, transpaletul manual poate însemna o economie mare de resurse financiare, deoarece este un element sigur pentru persoanele responsabile de activitățile logistice. Fiind cheia în logistică, manevrarea lizei trebuie să se facă în condiții optime de siguranță, iar acest lucru implică și o podea fără denivelări și în stare bună.

În plus, coridoarele de circulație trebuie să fie largi, astfel încât instrumentul să poată circula eficient și să nu conțină obiecte care ar putea împiedica folosirea lizei. Semnalizarea în coridoare și utilizarea oglinzilor pot fi utile pentru a preveni orice fel de accident. La rândul său, operatorul trebuie să respecte în orice moment regulile de conducere ale transpaletului manual.

Toate avantajele amintite anterior au în comun un ultim avantaj: economii de costuri pentru companie. Cum? Datorită întreținerii rapide, a investiției minime inițiale, a rezistenței și durabilității lizei. Liza manuală pentru paleți oferă beneficii multiple, motiv pentru care și-a dobândit popularitatea în industriile care gestionează mărfuri. 

noiembrie 9th, 2022 by