Cum să-ți alegi serviciile de logistică potrivite pentru firma ta? Top 4 sfaturi pentru business-ul tău

topexpert.ro

Logistica este un factor extrem de important în domeniul comerțului, pentru că partenerul tău de transport este acela care trebuie să aibă grijă de produsele tale și să se asigure că marfa ta va ajunge în siguranță la destinație. De aceea ai nevoie de un partener de logistică cu ani grei de experiență în spate care te poate ghida în acest proces de transport al mărfurilor, așa că alege-ți cel mai bun furnizor de servicii de logistică pe baza următoarelor sfaturi.

Partenerul tău de logistică este potrivit dacă are:

  1. Reputație și credibilitate

În zilele noastre, există extrem de multe companii care oferă servicii detransport marfă, de aceea trebuie să te documentezi bine despre reputația lor, implicit și despre credibilitatea lor,  înainte să-ți alegi partenerul. Consultă pagina lor oficială pe rețelele sociale, fă o analiză a site-ului lor și caută cât de multe recenzii poți de la ceilalți clienți. Credibilitatea este crucială într-un parteneriat de calitate și de lungă durată pentru transportul mărfii, așa că trebuie să citești despre istoricul viitorului tău partener de logistică și să afli care sunt angajamentele lui de până acum.

  1. Mai multe servicii de oferit

Sunt mai multe tipuri de furnizori de logistică, unii activează pe o nișă mai restrânsă, alții oferă servicii pe o scară mai largă. Trebuie să fii atent și să ții minte că o firmă de logistică cu reputație este capabilă să asigure absolut orice fel de transport și din mai multe domenii. O firmă de logistică credibilă, cum ar fi Topexpert.ro, gestionează activitatea de transport din mai multe arii, cum ar fi: electronice, electrocasnice, produse medicale, farmaceutice, materiale din industria lemnului etc.

  1. O arie mai largă de transport

Este important ca o firmă de transport să acopere mai multe, sau dacă nu, chiar toate ariile de logistică posibile, adică și cel maritim, aerian și intern. Nu te panica dacă nu găsești din prima o firmă care să acopere toate aceste arii, pentru că nu toate companiile oferă acest beneficiu. Dacă tu ai o firmă care se bazează doar pe un tip de transport, atunci trebuie să-ți fie mai ușor. Iată câteva sugestii:

  • Transport maritim. Pentru mărfurile maritime este recomandat să cauți un furnizor cu un portofoliu larg de expedieri și servicii de containere sau mărfuri consolidate;
  • Transport aerian. Pentru mărfurile aeriene trebuie să alegi un partener care are experiență în serviciile de transportare expres și tip cartel;
  • Transport terestru. Acest tip de serviciu este considerat cel mai ușor de ales, dar lucrurile nu stau chiar așa. Un furnizor de logistică trebuie să se asigure că toată marfa ajunge la destinație foarte rapid și într-o stare intactă.
  1. Securitate

Un alt aspect obligatoriu de verificat este securitatea pe care o oferă firma de logistică. Managementul siguranței trebuie să fie emblema unei firme de logistică, așa că nu ezită să-ți întrebi potențialii parteneri despre acest aspect. Fii atent la modul în care ambalează mărfurile, modul prin care transportă furnizorul marfa la destinație și transparența pe care o oferă. De aceea este vital ca firma să fie avansată din punctul de vedere al tehnologiei și să asigure un sistem de IT complex prin care tu să-ți verifici statusul livrării.

Nu te grăbi să-ți alegi partenerul de transport, chiar dacă este extrem de urgent. O firmă de transport cu servicii de calitate îndeplinește toate aceste patru sfaturi, așa că fii foarte atent cu cine semnezi contractul. Multe firme aleg o companie de logistică care oferă servicii mai ieftine, ca să scape de grija costurilor. Acest aspect nu ar trebui să conteze acum, calitatea serviciilor oferite este factorul crucial pentru firma ta.

Sursa foto: Unsplash.com

noiembrie 20th, 2021 by