Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Sunt tot mai multe persoane care au auzit in ultima vreme de solutii ERP si se intreaba ce sunt de fapt acestea. Vom incepe cu definitia clasica, un ERP este un sistem pentru planificarea resurselor unei intreprinderi si reprezinta un instrument de progamare care ajuta integrarea informatiilor existente intr-o organizatie in platforme unice. Scopul unui ERP este acela de a asigura transparenta datelor din cadrul unei firme si de a facilita accesul la toate tipurile de informatii utile pentru desfasurarea optima a activitatilor.
Incepand de la definitia aceasta incercam sa dam in cele ce urmeaza mai multe explicatii pentru ca termenul ERP este invaluit intr-o aura de mister care se datoreaza confuziilor ce apar in jurul termenului.
O solutie ERP reprezinta o solutie pentru gestionarea resurselor din companie si cuprind functionalitatile si modulele pentru managementul afacerii si care au rolul de a asigura o baza informatica pentru inregistrarea si administrarea de procese financiar contabile, pentru achiztii, vanzari si managementul productiei, managementul resurselor umane si pentru servicii intr-o organizatie. Sistemele ERP iti ofera o viziune de ansamblu asupra companiei si iti permite sa iei deciziile in timp real. Sistemele ERP pot sa includa elemente de gestionare pentru resursele interne dar si element pentru gestionarea relatiilor tale cu furnizorii si clientii.
Sistemele ERP au aparut pentru prima data in anul 1960 moment in care tipul acesta de aplicatii software se foloseau cu precadere pentru a asista la procesul de productie. Primul astfel de produs s-a numit MRP adica Material Resource Planning si desi a fost util pentru activitatea de productie, aplicatiile de genul acesta nu avea functionalitate extinsa si catre alte zone de interes pentru intreprinderi asa cum sunt contabilitatea, vanzarile si resursele umane.
Inca din anii 90 sistemele ErP au luat forma aplicatiilor actuale. Chiar daca dupa ce a aparut aplicatia MRP functionalitatea genului acesa de programe s-a extins considerabil, sistemele ERP din prezent au aparut atunci cand s-a inceput centralizarea informatiilor in platforme comune si s-a putu integra functionalitatea unei astfel de platforme in sistem.
In prezent sistemele ERP au facut un pas inainte de indezvoltare aproprie utilizand internetul cu scopul de a eficientiza mult mai mult functionalitatea. Clinetii aflati chiar si la mii de km distanta pot sa aiba acces la stadiul comenzii lor sau la stocul companiei care furnizeaza produsele integrand facilitatile specifice ERP in aplicatiile pentru web.
Sistemele ERP sunt de obivei programe modulare si fiecare arie de activitate din companie poate fi acoperita de o aplicatie speciala pentru ea. Modulele dintr-un sistem ERP functioneaza integrat intr-o baza de date comuna dar pot sa functioneze si in mod independent. De asemenea pot sa fie enumerate si cateva categorii de module care vor ajuta la gestionarea eficienta a intreprinderii.
Un sistem ERP organizeaza toate procesele si toate activitatile de afaceri existente in companie si ofera informatii rapide, concise si concrete cu privire la toate acestea. De asemenea sistemele ERP au abilitatea sa se adapteze foarte rapid si la schimbarile permanente din mediul comercial cu intreruperi minime de activitate comerciala.