Vinul este mai bun cand il cumperi de la producatori adevarati cu traditie!

Categoria de vin Livia de la Girboiu este apreciata de catre consumatori, deoarece gustul sublim al fiecarei arome din vinurile Girboiu sunt apreciate la nivel European.

Vinul este o bautura apreciata inca din antichitate, iar traditia s-a pastrat pana in zilele noastre.

Cea mai veche bautura fermentata (intentionat) care a fost descoperita vreodata este un vin de orez si miere vechi de 9.000 de ani. Saisprezece bucati de ceramica intr-un sat din China au dat rezultate pozitive pentru ca contin un lichid care era o „bautura fermentata mixta de orez, miere si fructe”. In aceeasi perioada de timp, oamenii din Europa Centrala abia incepeau sa experimenteze strugurii obisnuiti si dovezile sugereaza ca in urma cu aproximativ 7.400 de ani, acei oameni ar fi putut folosi o formula pentru a fermenta intentionat astfel de fructe.

Nobilimea egipteana antica a stabilit un standard ridicat pentru a savura vinul si, de-a lungul timpului, fiecare strat al diverselor societati a privit vinul ca o sursa de placere si apreciere estetica (aproape artistica). Majoritatea culturilor privesc vinul pozitiv, ca o crestere importanta a functionarii sociale. In acelasi timp, vinul este ieftin si disponibil pe scara larga, eficient ca relaxant si ca insotitor al bucatariei (fie ca este simplu sau fin). In majoritatea tarilor occidentale, prezenta si consumul de vin sunt de obicei acceptate, nu dispretuite.

Generatii inainte de interzicere au lovit vinul din sfera publica, parintii coloniali americani ar da mici cantitati de vin copiilor lor, continuand traditia utilizarii vinului in scopuri medicinale. Chiar si copiilor cu o sanatate buna, vinul era permis pentru proprietatile sale sanatoase; in timp ce berea era preferata de adulti, vinul era considerat a fi o bautura mai universala, aproape potrivita pentru familie.

Vinul a fost prezent atat la ocazii festive, cat si la sombra. A fost popular in randul soldatilor si politicienilor si chiar si preotii s-au bucurat de o bautura ca sursa de inspiratie (ascultand din nou la utilizarea initiala a vinului pentru proprietatile sale mistice). Intr-adevar, vinul a fost in centrul ritualurilor religioase de milenii, in sistemele de credinta atat disparute de mult timp, cat si practicate activ astazi.

Grecii antici venerau pe Dionis ca zeul recoltei strugurilor, vinificatiei, vinului, nebuniei rituale, fertilitatii, teatrului si extazului religios. Aproape toate sarbatorile religioase din vechiul roman au fost programate cu faze importante ale ciclurilor agricole de cultivare a strugurilor si de producere a vinului. Vinul a fost atat de important pentru romani incat au crezut ca Jupiter, marele zeu al oricarui lucru, de la aer, lumina si caldura, a acordat vin si rasei umane.

Resveratrolul este un polifenol care poate fi gasit mai ales in vinurile rosii. Este un antioxidant puternic care poate fi gasit in pielea strugurilor si in sucul rosu de struguri. Antioxidantii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi care ne pot deteriora celulele si organele.

Studiile arata ca resveratrolul promoveaza sanatatea si longevitatea prin cresterea activitatii unei proteine numite sirtuine. Sirtuinele sunt responsabile pentru protejarea organismului impotriva bolilor.

Mai multe studii au sugerat ca consumul de alcool, in special vinurile, au aratat beneficii pentru sanatate care duc la o durata mai lunga de viata. Cu toate acestea, aceste studii subliniaza ca beneficiile pozitive vin doar cu un consum moderat.

Multi cercetatori au aratat ca aportul de polifenoli este asociat cu un risc redus de BCV. Vinurile contin polifenoli care pot fi gasiti activ in flavonoide care au si proprietati antioxidante putative.

Acesti polifenoli se numesc inca o data resveratrol, care poate ajuta la protejarea captuselii vasului de sange din inima. Consumul de 1 pana la 2 bauturi pe zi (4 pana la 8 uncii) poate reduce riscul de BCV.

Consumul de vin poate ajuta la scaderea lipoproteinelor cu densitate scazuta (LDL), cunoscuta si sub numele de colesterol rau, care poate provoca leziuni ale arterelor, crescand in acelasi timp lipoproteina cu densitate ridicata (HDL) a corpului, cunoscuta si sub numele de colesterol bun, care poate reduce riscul bolilor de inima. Mai mult, vinul previne formarea cheagurilor de sange.

Oamenii in crestere au intotdeauna frica de a-si pierde toate amintirile pretioase. Unii cred ca este inevitabil, cu toate acestea, exista sute de modalitati prin care se poate preveni acest lucru. Una dintre aceste metode este prin consumul de vin.

Dementa este o tulburare cronica sau persistenta a procesului mental care are loc treptat in timpul batranetii. Studiile arata ca consumul de vin poate reduce riscul de a avea dementa, ceea ce duce adesea la boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este o deteriorare mentala in curs de dezvoltare care poate aparea la varsta inaintata. Din nou, resveratrolul gasit in vinuri ajuta la mentinerea vaselor de sange deschise, astfel incat aportul esential de oxigen si glucoza sa se poata deplasa liber catre creier pentru a-l mentine in viata si functional. Deci vinul nu este doar gustos, ci si benefic, iar Girboiu are cele mai bune soiuri de vin!

ianuarie 7th, 2021 by