Un implant dentar iti va rezolva toate problemele cu dintii! Iata cum!

Pierderea unui dinte poate sa aiba – daca nu este tratata la timp – urmari neplacute pe mai multe planuri. Apar riscuri majore pentru starea de sanatate a cavitatii bucale, dar si a organismului in general. In plus, sunt afectate increderea in sine si viata sociala.

De aceea, nimeni nu ar trebui sa amane momentul prezentarii la clinica stomatologica Dental Premier, spre exemplu, dupa ce a pierdut un dinte. Aici, ii va fi recomandata cea mai buna solutie existenta: tratamentul cu implant dentar. Iata toate modurile in care acesta iti protejeaza sanatatea si iti asigura o stare de bine pe termen lung!

Inlocuirea radacinii si sustinerea unei proteze fixe definitive

Un implant dentar este o piesa de forma unui mic surub, realizata din zirconiu, titan, tantal sau alt material 100% compatibil cu organismul uman. Ea inlocuieste radacina dintelui pierdut si sustine o lucrare fixa definitiva, care ofera beneficii multiple.

Spre deosebire de vechea solutie reprezentata de proteza mobila, avantajele sunt evidente. Nu mai exista necesitatea scoaterii din gura pe durata noptii, curatarea se realizeaza mult mai usor, iar durata de folosire este incomparabil mai mare, intinzandu-se pe mai multe decenii!

De acest tratament pot beneficia cu succes pacienti adulti de toate varstele, de la cei de 20 de ani pana la persoane aflate in pragul centenarului. Singura interdictie ii vizeaza pe copii si adolescenti, la care procesul de crestere si formare a oaselor nu este incheiat definitiv si nu trebuie tulburat.

Disparitia riscurilor pentru starea de sanatate

In lipsa tratamentului, chiar si pierderea unui singur dinte provoaca aparitia mai multor fenomene si procese nedorite in cavitatea bucala. Din cauza lipsei dintelui, presiunea din timpul mestecarii este redistribuita, astfel incat tesutul osos respectiv nu mai este stimulat in mod corespunzator. Prin urmare, au de suferit oasele mandibulei si maxilarului, care se taseaza in timp.

Un alt risc aparut, daca se intarzie tratamentul cu implant dentar, consta in asa-numita migratie a dintilor. Cei invecinati cu dintele pierdut incep sa se deplaseze usor, dintr-o reactie fireasca a organismului, care nu tolereaza spatiul gol si incepe sa il umple. Efectele acestei miscari sunt insa nefaste, afectand stabilitatea si sanatatea dintilor afectati.

implant dentar

Riscurile de producere a acestor fenomene sunt eliminate odata cu inserarea unui implant dentar. In plus, aceasta interventie reduce considerabil si riscul de aparitie a altor doua afectiuni stomatologice foarte raspandite: cariile dentare si boala parodontala.

Chiar si digestia este imbunatatita, ca urmare a faptului ca, odata inserate suruburile, muscarea si mestecarea alimentelor se produc din nou normal. Prin urmare, se inregistreaza o imbunatatire a activitatii tuturor organelor interne.

Zambet frumos si sanatos

Pe langa beneficiile pentru starea de sanatate, implanturile ii ofera pacientului si un plus de incredere in sine in societate. Dispare definitiv teama de a zambi sau de a vorbi in public, actiuni care anterior erau cenzurate, pentru a nu lasa cumva o impresie neplacuta.

Forma si expresia fetei cunosc transformari pozitive si chiar si dictia este imbunatatita considerabil. Pot fi rostite fara probleme toate sunetele, inclusiv cele la a caror rostire participa si dintii, adica asa-numitele consoane dentale, precum n, l, r sau t.

Asadar, un implant dentar iti protejeaza sanatatea, iti reda increderea in sine si te ajuta sa vorbesti clar. Ce iti poti dori mai mult de la un tratament?

octombrie 12th, 2023 by