Sfaturi utile pentru o inmormantare

Intr-un asemenea moment dificil, cand sufletul celor dragi paraseste acest pamant si tot ce ne mai ramane sunt amintirile fiintei iubitoare si calde, cuvintele sunt de prisos. Este foate greu sa stapanesti durerea si sa eviti un moment de depresie, insa se spune ca ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici. Iar inmormantarea face parte din fenomenele obisnuite ce au loc pe parcursul unei vieti, asa ca trebuie sa gasim taria de a ne aduna si de a pune la punct toate detaliile.

Iar pentru cei care nu au o vasta experienta sau pentru cei care cu usurinta ar putea omite foarte multe detalii din cauza momentului traumatizant, va oferim cateva sfaturi utile ce pot fi puse in practica cu usurinta.

Sfaturi utile pentru o inmormantare

  • Gasirea companiei de pompe funerare

Daca locuiesti la sat, intr-o zona laturalnica sau daca timpul iti este extrem de limitat, mai ales acum, in vreme de pandemie, cand totul decurge intr-un mod in care nici n-am visat, iti va fi de ajutor sa stii ca poti apela la 07funerare ca sa beneficiezi de un pachet funerar si servicii funerare complete de care ai nevoie.

Nu mai trebuie sa te deplasezi la oras, sa-ti bati capul cu programele de lucru limitate sau sa fie necesar sa optezi pentru o firma de pompe funerare care-ti solicita implicatii financiare mult prea mari.

07Funerare este locul ce functioneaza in permanenta, non-stop, si locul unde beneficiezi de asistenta 24/7 telefonica sau online, indiferent de locul unde te afli, oferind si pachete funerare de top. Prin intermediul lor vei putea gasi cea mai apropiata companie de renume si profesionista in tot ceea ce face, cat si sa afli detalii utile despre serviciile oferite. De exemplu, daca drumul defunctului de la locuinta/spital la cimitir se situeaza in limita a 15 km, cei de la 07Funerare au un pachet economic de inmormantare care se va potrivi perfect oricui. Pachetul National cuprinde toate elementele de baza de care ai putea avea nevoie, asigurand inclusiv manipularea si transportul decedatului.

  • Stabilirea tipului de inmormantare

Costurile vor fi influentate si de tipul inmormantarii alese si de necesarul pregatirii decedatului. Este bine in acest sens sa tii cont si de dorinta defunctului, pentru a stabili daca e bine sa optezi pentru o incinerare sau pentru o inmormantare propriu-zisa. Se spune ca defunctul se va odihni in pace daca se va respecta dorinta acestuia privind locul si modul inmormantarii. Dar bineinteles, alegerea finala depinde de cei care se ocupa de inmormantare si de bugetul disponibil.

  • Organizarea ritualului de pomenire

Pomenirea decedatului sau praznicul se realizeaza in cele mai multe situatii de actualitate in restaurante. Este mult mai simplu si mai eficient sa optezi pentru o pomenire la restaurant care te va scuti de gatit si de curatenie. Insa, pandemia a redus posibilitatea unor astfel de evenimente, asa ca poti opta pentru o abordare mai altfel, chiar si daca ai un buget redus. In locul unei mese traditionale, acasa sau la restaurant, poti opta pentru pachete. Fiecare pachet ar trebui sa contina cel putin o lumanare, un paharel de coliva, un prosop sau o batista, iar dupa preferinte poti opta si pentru dulciuri sau alte alimente.

octombrie 8th, 2020 by