Repatrieri funerare legale insemna ca transportul decedatului catre tara nu poate fi oprit

Ne-am propus sa ne aducem mortul in tara din strainatate si sa ii organizam o inmormantare pe cinste, dar tot mai avem emotii. Ne facem fel si fel de scenarii sumbre, mai ales ca sufletul ne este ranit de moarte.

Ne gandim: sa nu se defecteze masina pe drum, sa nu fie implicata in vreun accident, sa nu fie oprit transportul funerar si amendat soferul.

Alegand corect firma de servicii repatrieri funerare  se exclud din start aceste incidente.

Cand transportul funerar este legal si organizat de firme cu experienta, se exclud pe rand toate acestea, deoarece:

-salariatii acesteia pun la punct actele ce insotesc un astfel de transport. In dosar se afla certificatul de deces si pasaportul mortuar, care indica exact ruta de repatriere. Soferii stiu ca nu trebuie sa se abata niciun kilometru de la aceasta ruta. Respectand toate acestea, nu vor fi opriti de politie, iar transportul decurge fara probleme.

-masina funerara nu poate fi implicata intr-un accident din mai multe motive. In primul rand, nu se pleaca in cursa, pana cand masina nu este verificata atent. Ea trebuie sa fie in stare tehnica perfecta, are toate reviziile si asigurarile achitate, iar soferii conduc prudent. La drum lung, un sofer nu pleaca singur, ci insotit de un inlocuitor, deci oboseala din cauza condusului mult se exclude.

In timpul transportului se tine legatura permanent cu familia si i se comunica acesteia cum decurge calatoria de intoarcere.

Echipa care se ocupa de decedat in tara in care a avut loc nefericitul eveniment respecta legea funerara in totalitate.

In afara aspectelor legate de actele care insotesc transportul si de obligativitatea ca repatrierea sa se faca numai cu masini autorizate, iata ce prevederi legale se mai respecta:

1. Pregatirea minutioasa a trupului neinsufletit ca sa faca fata unui drum asa de lung.

O atentie deosebita se acorda imbalsamarii. Specialistii angajati de cele mai bune firme de repatriere aplica si tehnica perfecta, dar au la indemana si cele mai bune substante de conservare.

2.Cele doua sicrie asezate unul in celalalt si sigilarea capacului garanteaza securizarea corpului neinsufletit, dar si o ceremonie fara neplaceri de natura olfactiva.

Primul sicriu este in intregime din zinc, iar cel exterior, care il imbraca, este din lemn de esenta tare.

Fiecare membru al echipei de repatrieri se straduieste sa isi indeplineasca sarcina care ii revine perfect si, datorita acestui lucru, transportul funerar decurge conform planificarii. Apartinatorii nu sunt nevoiti sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul. Pentru ei ar fi si traumatizant, si costisitor. Se stie ca pentru inmormantarea rudelor foarte apropiate se acorda 5 zile libere de la serviciu, iar deplasarea in strainatate ar lua mult timp. In cazul unei morti violente, formalitatile se fac dificil, durata unei repatrieri fiind si de 15 zile.

Stiu ca sunteti tulburati si, fiindca ati primit cea mai neagra veste din viata, faceti scenarii pesimiste in minte. Din moment ce ati semnat un contract de prestari servicii cu cea mai buna firma de servicii funerare, sa fiti siguri ca inmormantarea va decurge conform planificarii si repatrierea fara incidente.

decembrie 28th, 2019 by