Proteine pentru creșterea masei musculare

Magazinele online pentru sportivi propun celor interesați o gamă largă de suplimente alimentar ce conțin proteine pentru creșterea masei musculare. Multe sunt eficiente, altele mai puțin, de aceea ele trebuie luate după o corectă informare și, recomandabil, doar în urma discuției cu un nutriționist bun.

Suplimentele nutritive vin în continuarea dietei, nu o înlocuiesc! 

Aceste produse vin în orice caz să se adauge unei diete corecte, nu să o înlocuiască, deoarece, este un lucru știut foarte bine de orice om, fie el sportiv sau sedentar: baza unei sănătăți de invidiat o reprezintă o hrana de calitate. Cu toate acestea, nu putem să contestăm faptul că există și suplimente alimentare bogate în proteine care pot să fie extrem de eficiente și să ajute la creșterea masei musculare și la arderea grăsimilor nocive pentru organism.

Grăsimile nesaturate sunt grăsimi sănătoase și pot inhiba inflamațiile din organism, pot reduce riscul apariției de boli cardiace și accidente vasculare cerebrale. Spre deosebire de grăsimile saturate, organismul nostru nu poate produce acizi grași nesaturați. Deci trebuie să fie luați din alimente și suplimente speciale.

Omega 3 și Omega 6 sunt acizii grași polinesaturați cei mai importanți. De obicei găsim în alimente mai mulți acizi grași Omega 6 decât acizi grași Omega 3, deși ar trebui să existe un procentaj strict în privința cantităților celor două tipuri. Raportul recomandat de Omega 6 – acizi grași Omega 3 din dietă este de 4: 1 sau chiar mai puțin. Cu toate acestea, conform studiilor, dieta occidentală are un raport mediu cuprins între 10:1 și chiar de 50:1!!!

Termenul „polinesaturat” se referă la structura chimică a acestor acizi, deoarece „poli” înseamnă „multe” și „nesaturat” se referă la legăturile duble. Așadar, în traducere, acești acizi au mai multe legături duble. 

Rolurile lui Omega 3 în organismul uman

– se mărește sensibilitatea la insulină a mușchilor;

– asigură dezvoltarea musculară;

– susține producția de testosteron;

– contribuie la o ardere mai bună a grăsimilor;

– are rol în buna funcționare a sistemului nervos;

– ajută în controlul optime greutății și la reducerea circumferinței taliei;

– contribuie la scăderea cantității de grăsimi din ficat;

– densitate minerală osoasă devine mai bună; 

– reducerea riscurile astmului bronșic.

Rolul lui Omega 6 în organismul uman

Aceste grăsimi sunt utilizate în principal pentru un aport de energie. Cea mai obișnuită grăsime Omega 6 este acidul linoleic.

Pudra de proteine poate fi un supliment util pentru dieta zilnică, lucru cunoscut de multă vreme de sportivii de fitness, mai ales de culturiști.

Pentru a construi mușchi, fiecare dintre noi are nevoie de cel puțin 1,3 până la 1,6 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală zilnic. Pudra de proteine poate ajuta astfel la acoperirea acestei cantități relativ mari, asigurând astfel o aprovizionare optimă cu substanțele necesare către mușchi.

Cele mai populare tipuri de pulberi de proteine sunt cele obținute din zer, caseină, soia, orez, sau un complex de surse de calitate.

Creatina a fost dovedită în antrenamentele în greutate de zeci de ani și este, de asemenea, unul dintre puținele suplimente alimentare pentru clădirea musculară care are un efect foarte bun.

Creatina are multe beneficii, dintre care se pot aminti:

– aportul sporit de energie;

– asigurarea unei bune protecții împotriva pierderii de masă musculară;

– o creștere mai bună a mușchilor.

Recomandări privind dozele: 5 grame de creatină/zi pe stomacul gol sunt suficiente pentru a obține un efect vizibil după doar una până la două săptămâni.

ianuarie 24th, 2019 by