Povestea unei repatrieri din Germania

In tara intotdeauna a avut noroc in relatiile cu functionarii si cu toate ca nimeni nu stie cum proceda exact, cert este ca i se deschideau toate usile. Cei din familie erau uimiti de abilitatea lui de a rezolva toate problemele, de aceea cand s-a oferit sa isi aduca tatal mort din Germania, sa fie ingropat alaturi de parintii lui in cimitirul din sat, toata familia a fost de accord, de aceea nu s-au gandit sa solicite servicii de repatriere decedati. 

unei firme de pompe funebre autorizate.

Numai mama, cu inima mutilata de durere ca si-a pierdut sotul a avut un cosmar inaintea plecarii lui. Se facea ca barbatul ei era ingropat cu forta intr-un cimitir necunoscut, iar din sicriu auzea limpede vocea lui care striga:

-Faceti orice, dar nu ma lasati aici! Nu vreau sa putrezesc decat in pamant romanesc!

-Vise de noapte, mama draga, i-a spus fiul in timp ce a sarutat-o si s-a asezat la randul de la controlul de securitate din aeroport!

Insa toate s-au adeverit dupa cateva zile, cand fiul, exasperate i-a spus la telefon:

-Am facut totul, dar nu se poate! Documentele de repatriere decedati Germania nu se elibereaza membrilor familiei, ci numai unei firme de pompe funebre autorizate!

Trebuia actionat urgent, fiindca trecusera deja mai multe zile. Asa, cei ramasi acasa au cautat una dintre firmele de top care ofera servicii autorizate de repatriere Germania si i-au solicitat urgent serviciile.

In cazul in care cineva drag a decedat in acesta tara, este bine sa stiti ca nu veti obtine documentele de transport funerar fara sa apelati la o firma de servicii funerare din Romania! Nu faceti drumul degeaba, fiindca legile tarii respective sunt clare, iar acestea prevad:

-insotirea trasportului funerar de dosarul de repatriere, iar acesta se elibereaza numai firmelor de pompe funebre, fiindca autoritatile germane stiu exact cat de greu i-ar fi unui apartinator sa recupereze trupul neinsufletit al unei persoane dragi si sa il aduca acasa

-sigilarea sicrielor pentru transport igienic si securizat. Cel de zinc, preavazut cu valvula fiind asezat in cel de esenta lemnoasa si numai o firma poate face toate aceste lucruri

-trasportul cu masini speciale, dotate cu frig si cu sisteme de prindere a sicrielor.

Acum fiindca stiti aceste amanunte, invatati din experientele amare ale altora si nu faceti drumul degeaba pana in Germania, oricat de abili ati fi cu autoritatile romanesti!

septembrie 8th, 2018 by