Originile cizmelor cu toc si a botinelor

  1. Cizmele cu toc

Închideți ochii și imaginați-vă că va aflati în secolul al X-lea în Europa. Vedeți o persoană purtând tocuri înalte.

Tocurile înalte erau purtate inițial de bărbați, în special cei care făceau parte din clasa de elită a Europei. În cele din urmă, femeile europene de primă clasă au început să poarte tocuri, deși până în secolul al XVII-lea tocurile au devenit și ele de bază pentru femeile de clasă mijlocie.

Creatorii de incaltaminte au început să adauge un toc înalt la cizmele lor undeva la mijlocul anilor 1600, mai ales atunci când făceau cizme pentru călăreți și cavaleri. Pe masura ce anii au trecut, iar tocurile inalte au devenit mai degraba asociate cu moda femeii decat cu moda barbatilor, creatorii au inceput sa-si adapteze cizmele pentru a reflecta tendintele si stilurile feminine actuale. De exemplu, în timpul anilor 1800, multe cizme cu toc au prezentat închideri cu capse expuse, care erau populare în rândul femeilor victoriane, conștiente de moda.

Cizmele moderne cu toc furnizează lungime, înălțime și eleganta și au fost modelate după o serie de alte tipuri de cizme, inclusiv cizmele Wellington și cizme de echitatie. Încălțămintea cu călcâi poate avea tocuri cui, tocuri ciudate sau oricare alt model de toc, iar lungimea cizmei poate varia de la gleznă până la genunchi.

  1. Botinele

Un tip elegant de încălțăminte care este un hibrid între un pantof și o cizmă, „cizme” (numite și „cizme pana la glezne”) au forma generală a unei cizme, dar se termină chiar la glezna sau chiar deasupra ei. Botinele sunt elegante, sub evaluate și moderne în aparență – ceea ce face cu atât mai surprinzător faptul că acești hibrizi ai cizmelor au aparut, de fapt, în anii 1800!

Multe cizme din secolul al XIX-lea au prezentat șireturi de-a lungul părții frontale a botinei, deși aceste tipuri de ornamente au variat în mare măsură în funcție de tendințele specifice modei la vremea respectiva. În secolul XX botinele au fost adaptate pentru a servi un scop mai practic în timpul lunilor reci și umede de iarnă.

Botinele moderne Marco Tozzi  dispun de o gamă largă de materiale și stiluri. În timp ce unele au rămas valabile pentru „nebunia de cauciuc” a anilor 1900, altele sunt confecționate din piele sau chiar piele de căprioară. Unele cizme moderne conțin de asemenea șireturi, curele metalice, fermoare, decupaje sau alte adaosuri decorative. În întreaga istorie, cizmele și botinele au rămas o alegere populară pentru femei, în special pentru cele care au nevoie de un pantof confortabil și atractiv pentru a face drumuri zilnice. Astăzi, pantofii sunt adesea asociati in functie de alte  articole de îmbrăcăminte obișnuite, cum ar fi blugii, pantalonii și fustele de creion.

august 20th, 2018 by