Ofertă de camere frigorifice de calitate, pentru profituri însemnate

Sunt două categorii de camere frigorifice comerciale principale: unele care funcționează la temperaturi pozitive, puțin peste zero grade Celsius, asemeni frigiderelor și altele care au rolul de a congela anumite produse ce se păstrează la temperaturi negative, uneori mult sub limita înghețului.

Orice agent economic care vrea o cameră frigorifică bună are de unde alege

În funcție de necesități, magazinele ce vând populației mărfuri perisabile de natură alimentară, dar și unitățile HoReCa își procură ambele tipuri de echipamente sau doar unul dintre acestea. Evident, dacă spațiul de amplasare este suficient, cel mai bine ar fi ca să existe măcar câte o cameră de frig din fiecare categorie. Acest lucru este cu atât mai simplu în prezent, când există în oferta distribuitorilor atât camere frigorifice de interior, cât și modele ce se pretează la o amplasare exterioară, cu o bună rezistență la diverse tipuri de intemperii. 

O altă împărțire a acestor echipamente indispensabile în sectoarele HoReCa, dar și al vânzării de produse alimentare în magazine de diferite mărimi, se referă la modul de construcție al camerelor frigorifice: unele sunt monobloc, altele sunt modulare (cu panouri detașabile), așa încât pot fi extinse ori restrânse după achiziționare, după stocurile de marfă existente în anumite perioade.

Oferta de camere frigorifice existentă astăzi  permite multiple opțiuni de alegere pentru cei interesați: există echipamente frigorifice de acest tip în toate dimensiunile, extensibile sau fixe, cu sau fără podea, cu pereți bine izolați de înălțimi și grosimi diferite. Pentru a se adapta mai bine la cerințele specifice ale agenților economici din diferite sectoare de activitate, producătorii s-au gândit inclusiv și la sisteme performante de iluminat cu LED-uri de diferite culori, ca să nu mai amintim și de gama largă de sisteme de acces în aceste camere reci: uși glisante izolate sau pivotante, uși de serviciu (secundare), uși din sticlă transparentă sau opacă, ba chiar și perdele de izolare suplimentară.

Plafonul, podeaua și pereții au o grosime ce poate varia în funcție de model. Nu numai mărfurile ce se depozitează în interiorul unei camere frigorifice sunt  importante în alegerea grosimii, dar și mediul ambiant exterior echipamentului în cauză. De exemplu, este vorba de o cameră ce urmează a fi amplasată afară, dacă nivelul de umiditate și temperatura sunt ridicate, este bine a se opta pentru panourile mai solide și pentru capace de protecție pentru celelalte elemente ale camerei ce pot lua contact cu exteriorul, chiar dacă temperatura ce urmează a fi setată în interiorul spațiului de depozitare ermetic închis este pozitivă (adică dacă este vorba de un frig peste limita înghețului, poate chiar de +10 grade Celsius, pentru unele soiuri de fructe sau legume).

Unii producători s-au gândit că este util pentru unii comercianți să aibă camere frigorifice mai mari care, prin anumiți pereți separatori, să permită delimitarea unor zone cu răcire diferită. Atât în ceea ce privește economia de spațiu, cât și reducerea consumului de energie electrică, astfel de variante sunt de multe ori mai bune decât achiziționarea și punerea în funcțiune a două camere de frig separate.

Un service de calitate garanție și post-garanțe prelungește durata de funcționare a camerelor frigorifice

Alimentele ce urmează un circuit rece trebuie să respecte norme stricte de igienă și siguranță, conform normativelor naționale și europene în vigoare. Din acest motiv, se înțelege de la sine că întreținerea echipamentelor frigorifice este crucială și, în general, este imperios necesar a se încheia contracte de întreținere cu un tehnician frigotehnist autorizat.

Cel mai bine este a se apela chiar la compania de la care s-a achiziționat echipamentul respectiv, dacă ea dispune de un service calitativ, garanție și post-garanție. Când este vorba de produse perisabile, rapiditatea este de bază, alături de calitatea lucrărilor, în efectuarea mentenanței, indiferent că e vorba doar de simple verificări periodice sau de reparații minori ori mai ample. 

februarie 13th, 2019 by