Obține excelența unui maseur terapeut prin 10 competențe simple

Dacă ai folosit o strategie exhaustivă de căutare a unor cursuri de calificare profesională, atunci ai ales cea mai bună școala de masaj din Moldova. Pentru a dezvolta competențele necesare și a deveni un terapeut de succes ai nevoie de cele mai înalte standarde etice. Învățământul nu se încheie atunci când finisezi cursurile, deoarece profesia de maseur terapeut este o călătorie pe tot parcursul vieții. Chiar și odată ce devii un profesionist este important să fii la curent cu toate tendințele.

Masajul a fost întotdeauna o artă vindecătoare. Există o integritate și o conexiune la nivelul minții, corpului și spiritului. Anatomia și fiziologia reprezintă o parte integrantă a studiului, dar fără alte competențe – această artă nu ar avea efectul scontat. Un maseur terapeut din Chișinău, pe lângă angajarea într-un mediu mai pozitiv asociat cu industria holistică a sănătății, trebuie să fie conștient de imaginea de ansamblu. Un profesionist adevărat nu are capacități înnăscute, dar dobândite prin multă muncă și efort, prin respectarea celor mai înalte standarde ale domeniului. Dincolo de relaxare, terapia de masaj devine recunoscută ca o terapie complementară valabilă atunci când este asociată cu medicina tradițională. Din acest considerent, un specialist adevărat este mai mult decât un simplu maseur.

Această industrie în creștere urmează să se extindă și mai mult. Potrivit Biroului Statistic al Muncii, există o mulțime de oportunități de angajare pentru terapeuții specializați în masaj, industria urmând să crească cu 26% între 2016 și 2026. Aceasta înseamnă că un curs de maseur în Chișinău este o alegere perfectă, cu multe oportunități pentru o carieră de succes.

10 competențe de care ai nevoie pentru a deveni un maseur excelent

  1. Abilități fizice

Să fii maseur poate fi o provocare, dar și o binecuvântare. Un lucru este cert, ai nevoie de multă putere și energie. Trebuie să fii pregătit să petreci o parte din timp în picioare, să folosești cu dibăcie mâinile, brațele, spatele și picioarele pentru a exercita forță și a efectua mișcări repetitive. Prin urmare, rezistența la oboseală și rezistența musculară este o necesitate. Un maseur are nevoie de dexteritate, flexibilitate și capacitatea de a coordona activitățile concomitent.

  • Abilități de comunicare

Un curs de masaj în Chișinău te poate învăța tehnicile de bază, instrumentele necesare, dar abilitatea de comunicare vine la pachet cu dorința unui maseur de a realiza o carieră de succes. Abilitatea de comunicare este foarte importantă. Un maseur bun trebuie să cunoască problema clientului, istoricul medical, simptomele pe care le trăiește și rezultatele pe care le așteaptă de la tratament. Ai nevoie de abilități active de ascultare, oferindu-le clienților atenția totală și confortul necesar.

  • Percepție

Din păcate, este posibil ca clienții să nu se simtă întotdeauna confortabil comunicând direct cu un terapeut, mai ales înainte de stabilirea unei legături emoționale. În acest caz, abilitățile de percepție și capacitatea de a înțelege nevoile oamenilor este neprețuită. Excelența în această profesie se poate dobândi prin multă compasiune, prin comunicare și înțelegere a comportamentului uman.

  • Empatie

Dacă un maseur din Chișinău interacționează cu un grup divers de pacienți, de diferite naționalități, rase, religii etc. – competența absolut primară de care are nevoie este empatia. Numai așa te poți confrunta cu o varietate de provocări. Empatia și abilitatea de conectare cu pacienții este o parte fundamentală a vindecării prin masaj.

  • Focusare

Un maseur știe că are nevoie de concentrare și angajament deplin. Abilitatea de focusare și concentrare maximă este un secret al terapeuților de succes. Aici mai este un detaliu subtil, având în vedere numărul mare de clienți diferiți – este necesar să te focusezi.  

  • Învățarea continuă

Tehnicile de masaj nu sunt statice. Masajul, în general, este o artă în permanentă schimbare. Mereu apar multe tipuri noi de masaj, cum ar fi masajul profund de țesuturi, masajul suedez și masajul sportiv. Dezvoltarea unui plan de tratament personalizat pentru fiecare client, cu tehnica sau combinația adecvată a tehnicilor, îi ajută pe maseuri să obțină rezultate optime de tratament. Deci, trebuie să fii mereu conectat cu tendințele din domeniu și să faci periodic cursuri de calificare profesională.

  • Organizare

Într-adevăr, munca unui maseur în Chișinău poate implica și o serie de responsabilități exigente de gestionare a practicii – de la tratarea pacienților dificili la îndeplinirea sarcinilor legate de afaceri, cum ar fi rezervarea programărilor și evidența. Aici ai nevoie de competența de organizare, pentru a trece cu ușurință de la o sarcină la alta.

  • Igienă desăvârșită

Igiena este cartea de vizită a unui maseur profesionist. De la îngrijirea de bază, cum ar fi păstrarea părului strâns și păstrarea unghiilor tăiate, la factori mai puțin evidenți, cum ar fi utilizarea loțiunilor de calitate, materialele de unică folosință pentru spațiu de lucru. Cultivarea unei igiene desăvârșite este crucială pentru crearea bazei de clienți permanenți.

  • Discernământ

În timpul consultării inițiale a clientului, pe lângă ascultarea și furnizarea unui feedback, ai nevoie de discernământ. Deși meseria de terapeut implică foarte puține riscuri, este inoportun, nesigur și lipsit de etică să accepți un client care înaintează condiții ce nu sunt rezonabile în privința serviciilor tale.

  • Oferă mai mult decât un simplu masaj

Un maseur excelent știe că atmosfera face parte din procesul de vindecare și relaxare. Terapeuții lucrează adesea într-o cameră slab luminată, pentru a ajuta clientul să se relaxeze. În plus, muzica, lumânările și aromaterapia pot fi utilizate în timpul sesiunii. Oferă consiliere, sprijin și asistență, astfel creezi o legătură profundă cu clienții tăi.

Te așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15.

Pentru mai multe detalii contactează-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59 sau vizitează site-ul nostru: scoalademasaj.md.

martie 28th, 2019 by