Nu-i refuza copilului tau sansa de a avea dinti frumosi

Putina lume se poate lauda cu o dantura frumoasa, perfecta. Ori din cauza unei mosteniri genetice, ori din cauza unei intretineri precare a dintilor sau a unor obiceiuri nesanatoase, dintii pot sa nu fie intotdeauna ca ai celor din reclame.

Din ce in ce mai multi copii au probleme cu dantura. Afara de carii, cei mici se pot confrunta cu dinti crescuti strambi. Dupa ce s-au instalat dintii definitivi, acestia pot sa nu aiba tocmai amplasarea ideala. Pe langa aspectul inestetic, care ar putea sa ii afecteze pe termen lung, apar si anumite probleme cum ar fi retractia gingivala pentru ca o dantura care nu este tocmai inparametrii normali afecteaza, in primul rand, modul de a musca din alimente. Atat pentru confortul psihic cat si pentru sanatatea copilului, este bine ca parintii sa mearga din timp cu cel mic la controlul stomatologic. Daca se constata ca acesta are nevoie de o vizita la specialistul in Ortodontitie, ar fi bine ca parintele sa asculte sfatul si sa nu neglijeze aceasta problema. Ce face acest specialist?

In primul rand, se ocupa de sanatatea danturii dar si de estetica acesteia. In functie de caz, medicul ortodont, poate sa recomande montarea unui aparat dentar fix sau mobil pentru a indrepta si a repozitiona dintii. Nu este un proces dureros, poate doar putin incomod la inceput.

Nu trebuie, ca parinti, sa va culcati pe o ureche ca, daca dintii de lapte sunt drepti, asa vor fi si dintii permanenti. Odata montat si folosit corespunzator, acest aparat dentar asigura repozitionarea corecta a danturii si acest lucru va fi permanent.

Pentru copiii care au implinit varsta de 6-7 ani, atunci cand au crescut toti dintii permanenti, este recomandat un aparat dentar mobil ce trebuie purtat undeva la 20 de ore pe zi. Acesta se schimba insa dupa varsta de 11 sau 12 ani, cand se va pune aparatul dentar fix. Una din clinicile cele mai bune unde puteti sa mergeti pentru montarea unui aparat dentar este Alvernadental. Aici gasiti aparat dentar Cluj la preturi exceptionale si specialisti care va vor asigura servicii la standarde europene. Nu neglijati sanatatea orala a copilului si luati imediat cele mai intelepte decizii!

septembrie 8th, 2018 by