Materiale de constructii necesare pentru orice gospodarie

Cui nu-i surade ideea de decoratiuni si renovari? E drept, pana acum cativa ani cand imi ajutam parintii la astfel de transformari mai practice, nu eram deloc adepta renovarilor, cu toate ca stiam ca rezultatul final e fix refresh-ul ala de care noi si casa avem nevoie. Nu degeaba se spune ca, in timp ce te maturizezi, ajungi sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Renovarile aduc cu sine si schimbari importante in design-ul de interior si exterior, dar in acelasi timp au rolul de a imbunatati conditiile de trai si confortul. O casa nu se poate numi camin pana in momentul in care avem exact acele facilitati pe care le-am cautat dde-a lungul timpului si la care, bunicii sau strabunicii nostri, nu si-au permis sa viseze niciodata. Renovarile fac diferenta cu atat mai mult in cazul unui teren aflat intr-o zona rurala sau la o casa.

Asadar, m-am gandit sa-ti vin in ajutor cu mici idei despre “trusa” de renovari si toate acele materiale de constructii care ti-ar fi necesare in astfel de momente cruciale. Materiale de constructii necesare la renovarea perimetrului unei case 

Materiale pentru acoperis Acoperisul este un element universal valabil, care nu trebuie sa lipseasca atat de la locuintele de tip casa, cat nici de la cele de tipul cladirilor. Pe premiza “Ai cap pe umeri ca sa nu-ti ploaie in gat.”, la fel este de necesar si un acoperis deasupra casei. Totusi, acesta necesita a fi ales corespunzator pentru a avea o calitate buna, care sa te ajute sa eviti reparatiile sau schimbul complet al acestuia in momentele cele mai nepotrivite.

Un acoperis de calitate are o durata minima de 10 ani, timp in care nu necesita niciun fel de intretinere.  Panouri OSB Este ideal sa ne fie iarna cald si vara racoare. Dar acest lucru nu e posibil daca nu avem o casa izolata corespunzator. Casa activa este cel mai bun model de constructie, de la o izolatie perfecta, pana la gradul redus de poluare in utilizarea, respectiv constructia ei.

Izolarea se poate face cu ajutorul acestor placi care au o durata lunga de viata si care izoleaza complet orice imobil, in vederea impiedicarii pierderilor de energie si/sau de confort.  Parchet si gresie Este o adevarata discutie in ceea ce priveste alegerea acestor materiale. Adevarul este ca aceste doua elemente sunt niste izolatori destul de buni, in functie de incaperea unde vor fi amplasate.

Practic, dincolo de marime si grosime, intre faianta si gresie nu sunt mari diferente, acestea putand fi amplasate atat in baie, cat si in bucatarie. Acestea te ajuta sa cureti mai usor si sa previi acumularea umididatii in pereti, prevenind astfel aparitia mucegaiului. Intre timp, parchetul este excelent pentru a izola podelele din sufragerii si living-uri, putand fi utilizat in absenta unui covor.  Panouri de gard bordurate Iarasi, un element foarte important atunci cand construiesti sau renovezi o locuinta sunt aceste panouri bordurate pret mic. Fie ca iti doresti sa delimitezi casa, fie ca ai in plan o mica gradina, aceste panouri sunt ideale pentru fel si fel de proiecte ambitioase.

aprilie 29th, 2019 by