Grătare pe gaz profesionale, pentru rezultate excepționale

Principalele avantaje ale modelelor de grătare pe gaz profesionale comparativ cu acelea tradiționale ce funcționează cu lemne sau cărbuni sunt: lipsa cenușii de curățat, plus o temperatură mai ridicată care poate să fie setată ușor, doar prin rotirea unui buton.

Un grătar pe gaz bun trebuie să aibă cel puțin două arzătoare. Aceasta este o necesitate pentru gătirea în două zone, cea mai importantă tehnică pe care trebuie să o învețe un bucătar la gătitul în aer liber. Cu cât sunt mai multe arzătoare, cu atât mai bine. 

Cele mai bune arzătoare sunt fabricate din oțel inoxidabil , aluminiu turnat sau alamă. Pot dura ani de zile.

Gătitul cu gaz este deocamdată o metodă de bază a serviciilor de alimentație publică în multe locuri din România. Indiferent dacă utilizați echipament gastronomic profesional mare sau mic, gătirea cu gaz furnizează (încă) mai multă căldură decât energia electrică. 

În plus, gazul este mai ieftin decât energia electrică, deci alegerea acestui tip de combustibil ar putea contribui la reducerea cheltuielilor generale ale unității horeca respective. Când este vorba de alegerea gazului utilizat, alegerea se face între gazele naturale și propan.

Ce este gazul natural?

Gazul natural este un combustibil fosil extras din pământ. Acest gaz este compus în principal din metan și mai poate conține, în proporții variabile, cantități mici de dioxid de carbon, azot, heliu etc.

Deși gazul natural nu este o resursă regenerabilă este considerat o alternativă un pic mai curată față de alți combustibili fosili (lemn, cărbune), arderea gazelor naturale produce cantități mai mici de emisii nocive pentru atmosferă.

Ce este propanul?

Propanul este extras din țiței și gaze petroliere în timpul proceselor de rafinare. Rezultatul este un combustibil concentrat, de înaltă performanță, care poate fi depozitat sub presiune în butelii de diverse capacități.

Gazul natural este adesea mult mai accesibil decât propanul, deoarece trece prin mai puține procedee de rafinare. În timp ce prețurile fluctuează în funcție de cerere și locație, se pot găsi gaze naturale la un preț mai rentabil decât propanul.

Există diferențe între propan și gaz natural folosit la gătit?

Deoarece propanul are un grad de BTU mai mare decât gazele naturale, propanul tinde să se încălzească mai repede și să utilizeze mai puțin combustibil în comparație cu aceeași sarcină efectuată cu gaz natural. Cu toate acestea, cele mai multe diferențe observabile de gătit între propan și gazul natural depind de echipamentul pe care îl utilizați.

Pentru a vă asigura că tipul combustibilului dvs. arde în siguranță pentru a produce căldura de care aveți nevoie, este imperativ să selectați un echipament profesional care este proiectat să funcționeze cu acela ales de dumneavoastră. 

Dacă aveți nevoie să schimbați combustibilii după cumpărarea echipamentului, puteți economisi costul înlocuirii aparatelor prin achiziționarea unui kit de conversie de la producătorul echipamentului respectiv.

martie 11th, 2019 by