Ghidul tău în alegerea ferestrelor pentru  mansardă sau de acoperiș

Doriți să aflați mai multe despre ferestrele de mansardă sau de acoperiș (cunoscute și sub denumirea de luminatoare)? Cât costă și care sunt diferentele inte toate tipuri disponibile? Sau ați dori să știți ce tipuri de ferestre de mansardă VELUX există și care sunt caracteristicile acestora? Dacă răspunsul este da, atunci acest ghid cu siguranța te va ajuta sa faci alegerea potrivită pentru tine!

Roof window guide

Instalarea ferestrelor de acoperiș sau de mansarda este o modalitate excelentă de a face spațiul de la mansardă mai util. Merită luate în considerare dacă veți folosi mansarda ca zonă obișnuită de depozitare. Sau dacă vă gândiți să o transformați într-o „camera de hobby” care este folosită des.

woman opening VELUX roof window

Nu este nimic mai bun decât să faci puțină lumină naturală! Este de departe cel mai bun mod de a ilumina orice spațiu întunecat chiar și din mansardă. Nu numai pentru că lumina naturala este cea mai benefică, dar marele avantaj este acela ca este gratuită!

Ferestrele de acoperiș vin în multe stiluri și pot fi foarte versatile. Le folosi dacă doriți să pătrundă razele soarelui si lumina sau sa le deschideți dacă doriți sa aerisiti.

Înainte de a vă decide să faceți pasul și să contactați un instalator de ferestre de acoperiș, este foarte important să decideți exact pentru ce veți folosi mansarda în viitorul apropiat. Iată câteva scenarii comune pe care le întâlnim tot timpul:

Daca inca nu esti decis cum sa folosesti zona de la mansarda, iti propunem noi cateva variante, dintre cele mai des intalnite:

  • Ai lucruri pe care nu le folosiți atât de des și trebuie să le depozitați într-un loc uscat și sigur.
  • Ai nevoie de un birou în plus, un dormitor sau o baie suplimentară
  • Îti dorești o zona de hobby și relaxare, dar nu ai loc în casa 

Cate tipuri de ferestre pentru mansarda sunt ?

Ferestrele standard de acoperiș VELUX sunt disponibile în două tipuri principale: suspendate și cu pivot central.

Varianta de ferestre suspendate este puțin mai scumpă și sunt potrivite doar pentru înclinații ale acoperișului între 15° și 55° (care pot fi mărite între 55° și 75° cu arcuri speciale). Tipul de fereastra cu pivot central este potrivit pentru acoperisuri care au înclinația între 15° și 90°.

top hung roof window with woman working

Ferestrele de acoperiș suspendate VELUX pot transforma o mansardă prăfuită într-un spațiu luminos si mult mai util. Acționate cu un mâner elegant în partea de jos, ferestrele de acoperiș suspendate VELUX vă oferă o vedere completă și deschisă și maximizează cantitatea de lumină naturală care poate intra inauntru.

Ferestrele suspendate vin și în două variante de unghi de deschidere: 30° sau 45°.

Cele care au unghiul de deschidere de 30° se deschid în 3 poziții și sunt proiectate pentru acoperișuri mai mici.

Cele care au unghiul de deschidere de 45° se deschid în orice poziție până la 45 de grade.

Aceste ferestre sunt destinate pentru acoperișuri mai înclinate și datorită deschiderilor mai largi, o gamă largă de ferestre sunt potrivite pentru evacuarea în caz de incendiu.

Ferestre de acoperiș cu pivot central sunt foarte ușor de manevrat, iar bara de control superioară inovatoare vă permite să instalați fereastra mai jos decât o altă fereastră de acoperiș.

Acest tip de fereastra va permite sa aveți o vedere excelentă în timp ce stați în picioare și când sunteți așezat  la birou.

Desopera pe eacoperis.ro toate modelele de ferestre pentru mansarda si alege cea mai buna varianta pentru tine!

martie 31st, 2022 by