Diferite tipuri de aer condiționat și modul în care funcționează

Sistemul de aer condiționat split: compresorul este securizat în exterior, iar unitatea ventilatorului montata pe un perete interior. Sistemele multi-split utilizează numeroase unități interioare pentru a distribui aerul rece în întregime.

Portabile: mici, ușoare și mobile, sunt mobile de la cameră la cameră – deci, potrivite pentru spații mici, apartamente și proprietăți de închiriere.

Unități de ferestre: montate printr-o fereastră sau un perete; acestea sunt ideale pentru camere mici.

Avansate: Un ventilator de răcire mare în aer liber pompează aerul din jurul clădirii prin canalele din tavanele mai multor încăperi.

Dimensiunea camerei vs. capacitatea aerului condiționat

Este important să se potrivească puterea de ieșire a unității de aer (măsurată în kilowați) cu dimensiunea camerei pe care o răcește sau o încălzește. Un aparat de aer condiționat cu supraîncălzire este pur și simplu supraîncărcat și probabil o cheltuială inutilă. În general, cu cât camera este mai mare, cu atât va fi mai puternică o unitate de aer care trebuie să o răcească. Alte elemente cheie pe care trebuie să le luați în considerare la determinarea nivelului de putere pe care îl doriți de la unitatea de aer condiționat este numărul de ferestre din cameră și cantitatea de lumină solară pe care o primește.

Fiecare aparat de aer condiționat vândut are atașat o etichetă de evaluare a energiei. Aceasta vă oferă o evaluare rapidă a eficienței energetice atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Evaluat din 10 stele, un număr mai mare de stele echivalează cu o performanță energetică mai mare și echivalează cu economii mai mari. Acest autocolant mic, de asemenea, afișează consumul mediu anual de energie. Cu cât scorul consumului de energie este mai mic, cu atât veți plăti mai puțin în costurile de funcționare. Înainte de a cumpăra o unitate de climatizare, trebuie să verificați eticheta de evaluare a energiei.

Pentru o cameră de dimensiuni medii, luați în considerare acest aparat de aer condiționat Fujitsu inverter de 9000 btu .

Climatizarea ciclului invers: Atât răcirea cât și încălzirea în același sistem.

Inverter: Modifică constant vitezele ventilatorului și motorului – în loc să se pornească și să oprească – pentru a menține temperaturile precise și constante.

Răcirea prin evaporare: funcționează prin tragerea aerului printr-un sistem de filtrare special răcit cu apă (diferit de tehnologia frigorifica).

august 19th, 2018 by