De ce sa izolezi tevile instalatiilor de incalzire sau tevile sanitare

Magazinul NMC Design le ofera persoanelor interesate posibilitatea sa schimbe interiorul locuintei, dar si exteriorul acesteia, cu investitii minime. Spre exemplu, tevile de la instalatiile de incalzire sau de la instalatiile sanitare asigura eficienta maxima, daca vor beneficia de o izolatie corespunzatoare.

Izolatia este esentiala pentru ca sistemele de incalzire, sanitare sau frigorifice sa functioneze foarte bine. Din moment ce o izolatie este eficient realizata poate asigura ca tevile sa nu sufere deteriorari din cauza factorilor externi, din cauza temperaturilor prea inalte sau prea joase, care pot determina dilatarea sau contractarea acestora si impiedicarea functionarii in parametri ideali ai instalatiilor.

Motive pentru a izola tevile din interiorul locuintei

Principalul motiv pentru care proprietarii aleg sa isi izoleze tevile din interiorul locuintei este acela ca frigiderul, boilerul sau centrala termica, vor da un mai bun randament si vor avea un consum cat mai mic. Tevile conductoare din elastomer sunt usor de aplicat, deoarece materialul este flexibil, foarte rezistent si putin sensibil, de o calitate exceptionala si cu o mare rezistenta in timp la uzura. Totodata, acest material nu se rupe, nu se zgarie si nu se arde.

Izolatiile din polietilena expandata sunt la fel de eficiente. Acest material este usor, flexibil, foarte rezistent, cu proprietati excelente izolante, asigurand nu numai izolare fonica, ci si termica, pentru tevile de apa calda si de caldura.

Polietilena expandata previne deteriorarea tevilor in urma contactului cu apa si cu substantele corozive, eliminand posibilitatea pierderilor semificative de caldura, care se vor reflecta in consumul mare de energie.

Totodata, acest material absoarbe foarte bine socurile mecanice, are o structura aerata si protejeaza conductele de efectele dilatarii. Izolatiile tevilor se monteaza foarte usor, au aderenta foarte buna la metale, sunt simplu de ajustat si de manipulat, dar si de asamblat, reducand condensul si impiedicand retinerea apei care contribuie la coroziunea si oxidarea tevilor metalice. Nu in ultimul rand, izolarea tevilor are costuri foarte mici si beneficii foarte mari.

Tipuri de izolatii care se regasesc in oferta magazinului NMC Design

Nomapack este o izolatie foarte rezistenta la sparturi, la impact si la abraziune, protejand foarte bine produsele, gratie proprietatilor multi-soc. De asemenea, spuma este foarte rezistenta la murdarie, igienica, lavabila si indistructibila, indiferent de fluctuatiile de temperatura si de umiditate.

Izolatiile Alfaflex pentru tevi sunt realizate din polietilena si sunt recomandate pentru tevile ce apartin de instalatiile sanitare si de incalzire.

Climaflex, pe de alta parte, este un sistem de izolare pentru tevile sanitare si de incalzire, avand o conductivitate termica scazuta si minimizand pierderile de energie chiar cu 80%.

Nu in ultimul rand, se poate vorbi de izolatiile Insul-tube din cauciuc flexibil care protejeaza conductele de incalzire, de apa calda si de apa rece, dar si tevile de incalzire, de canalizare si de ventilatie, iar izolatiile de perete sunt perfecte pentru a asigura un climat optim in locuinte, birouri si spatii comerciale.

iunie 23rd, 2019 by