De ce sa apelezi la social media pentru promovare si cum sa o faci?

Atunci cand nu exista internetul socializarea avea loc fizic, in diverse cluburi si intalniri organizate. Astazi oamenii prefera sa socialilzeze cu apropiatii de la distanta. Platforme precum Facebook, Instagram, Twitter sau Tik Tok au schimbat radical modul in care comunicam cu oamenii si au deschis o multime de noi oportunitati. Una dintre oportunitati este legata de optiunile de promovare pe care le au business-urile. Conform celor de la Lime Digital , dezvoltarea Social Media a dus la o targetare mai buna a potentialilor clienti si la scaderea pretului pentru promovare. Asta nu inseamna ca promovarea in social media este usoara, ci doar ca poate sa fie eficienta, atata vreme cat stii cum sa o faci.

De ce sa apelezi la social media pentru promovare?

  • Pentru ca exista miliarde de oameni care petrec timp zilnic pe aceste platforme;
  • Pentru ca poti ajunge exact la persoanele direct interesante de ceea ce oferi;
  • Pentru ca ai o multime de optiuni cu ajutorul carora te poti adresa;
  • Pentru ca social media este inca ieftina, atata vreme cat stii cum sa faci promovarea.

Sfaturi utile pentru o promovare eficienta in social media

  1. Creeaza o comunitate! Inceputul este intotdeauna greu, insa cu timpul, promovarea va deveni din ce in ce mai usoara. Pentru asta este bine sa creezi o comunitate in jurul activitatii pe care o prestezi.
  2. Fii mereu activ! Activitatea in retelele de socializare este apreciata de potentialii clienti. Incearca sa ai mereu continut proaspat si sa raspunzi la eventualele intrebari din partea oamenilor;
  3. Fa tot timpul research! Analizeaza tot ceea ce poti analiza! Analizeaza-ti concurenta, testeaza modul in care reactioneaza cititorii la ceea ce postezi si analizeaza foarte bine nisa in care activezi, pentru a te asigura ca poti aduce mereu ceva nou si de calitate;
  4. Pune accent pe imagine! Oamenii sunt foarte atrasi de imagini, fiind primele care ii conving sa dea click pe o reclama. Pune accent pe imagini, asigurandu-te ca starnesc curiozitatea;
  5. Ofera informatii utile si relevante! Atunci cand te promovezi pe Social Media este bine sa o faci prin informatii cat mai relevante.
  6. Nu uita ca social media este intr-o continua schimbare! Trebuie sa fii mereu la curent cu noutatile, dat fiind faptul ca Social Media se schimba de la o zi la alta.

Daca este bine facuta, promovarea Social Media se poate dovedi extrem de eficienta. Tocmai de aceea, este bine sa angajezi o echipa de specialisti pentru a se ocupa de ea.

septembrie 19th, 2021 by