Cum sa-ti cumperi cele mai frumoase genti din piele?

Persoanele care isi doresc genti de cea mai buna calitate pot cumpara genti din piele de pe ZigLeather. Exista mai multe aspecte ce pot fi luate in calcul inainte de a cumpara o geanta de piele. Acestea vor fi expuse mai jos.

Apecte importante pentru a cumpara genti din piele de pe ZigLeather

Cumparatorii care achizitioneaza genti din piele de pe ZigLeather trebuie sa tina cont de urmatoarele, pentru ca geanta aleasa sa fie cea mai buna:

1. Tipul de piele folosit

Ca si la pantofi si jachete din piele, cele mai multe persoane vor sa cumpere o geanta care este fabricata din piele tabacita cu substante naturale. Este o piele de cea mai buna calitate, care arata perfect chiar si dupa ani si ani de utilizare.

Cele mai bune tipuri de piele dezvolta o patina atractiva – aspect stralucitor si catifelare – in timp ce materialul imbatraneste. Cu cat este mai buna calitatea, cu atat mai buna este patina. Acest aspect nu se va obtine de la pielea tratata intens.

Se recomanda evitarea gentilor care sunt realizate din piele lipita. Aceste genti folosesc efectiv bucati de piele care au fost reprocesate cu substante chimice si materiale plastice si sunt materiale de o calitate medie. O astfel de piele nu va obtine patina in timp si nu va avea mirosul specific. Este destul de comuna in prezent, iar vanzatorii incearca sa promoveze gentile ca produse din piele autentica. 

2. Procesul de tabacire

Pielea folosita pentru genti nu este tabacita intr-un singur mod. Exista diferente intre tabacirea cromata si cea cu substante vegetale.

Pentru piele cromata, procesul presupune crom si alte substante chimice dure. Procesul de tabacire este terminat in cateva zile – de aceea produsele sunt intotdeauna ieftine, dar pielea nu este intotdeauna cea mai buna.

Pielea tabacita vegetal se realizeaza in mod ecologic, spre deosebire de pielea cromata. Termenul vegetal se refera la materialele naturale care sunt utilizate in proces (cum ar fi coaja de copac).

Aici, pielea trece printr-o etapa de pretabacire, in care este rehidratata, dupa ce tot parul a fost eliminat. Fiecare bucata de piele este taiata in doua piese numite laturi – care sunt apoi introduse in cuve mari, care sunt umplute cu taninuri naturale. Timp de cateva saptamani – nu de zile – pielea este inmuiata in aceste lichide speciale.

Deoarece intregul proces este mai lung, cele mai multe produse din piele tabacita vegetal tind sa fie mai groase si mai rigide decat cele din piele cromata (dar pielea devine mai moale in cele din urma). De aceea, tabacirea vegetala functioneaza cel mai bine pentru gentile mari si rezistente.

Acestea sunt doar cateva aspecte importante care trebuie luate in calcul atunci cand este aleasa o geanta de piele. Restul sunt doar preferinte personale – cum ar fi culorile, designul, curelele, cataramele, numarul de compartimente sau alte detalii similare si vor ramane la alegerea cumparatorului. O geanta realizata din piele de cea mai buna calitate se va mentine foarte bine in timp.

ianuarie 29th, 2019 by