Cum sa montezi eficient un raft pe perete pentru un living modern si de invidiat?

Raftul din living este spatiul unde se depoziteaza obiecte de dimensiuni reduse: decoratiuni, carti etc. El completeaza designul modern al incaperii. Asa ca, tine cont de faptul ca pentru a obtine livingul ideal, trebuie sa ai grija unde il vei amplasa, ce vei pune pe el, cum va fi montat, deoarece aceste detalii vor face diferenta in urma lucrarilor de finisare.

Cum se monteaza un raft suspendat?

Raftul suspendat are un caracter foarte modern. El vine intr-o gama variata de forme si stiluri. Iar pe suprafata lui poti aseza obiecte de dimensiuni mici care sa nu solicite exagerat capacitatea de sustinere.

Inainte de procesul de montare propriu-zis, verifica daca peretele unde vrei sa instalezi rafturile respective are o forma plata si nu denivelata. In caz contrar, placile nu vor reusi sa stea drepte si exista posibilitatea sa cada mai usor. Totodata, fa o verificare inainte pentru a stii concret ca nu exista anumite conducte sau instalatii in acel perete ca sa nu le afectezi cu lucrarile de renovare pe care urmeaza sa le efectuezi.

Pozitioneaza consola metalica pe suprafata de lucru si marcheaza pozitiile gaurilor de fixare. Masoara lungimea diblurilor pe instrumentul pe care il vei folosi pentru procesul de gaurire. Majoritatea persoanelor folosesc un simplu burghiu, insa acesta poate afecta structura peretelui prin faptul ca va crea fisuri. Cel mai recomandat pentru acest proces ar fi sa apelati la specialisti in servicii de carotare. Folosirea unei carote va efectua o gaura perfecta fara sa afecteze structura zidului.

Dupa aceea, bate usor diblurile in gauri cu un ciocan. La final, insurubeaza consola metalica si asaza pe ea raftul propriu-zis.

Cum se realizeaza un raft in perete?

Rafturile din interiorul peretilor sunt o metoda foarte moderna de a-ti renova linvingul. In forma lor finala impreuna cu obiectele de decor reusesc sa confere incaperii aerul de simplitate si bun gust pe care oricine si-l doreste.

Inainte de orice lucrare de acest gen, este necesar sa te asiguri ca in peretele respectiv nu exista anumite instalatii sau tevi pe care le-ai putea afecta prin lucrarile de renovare. In continuare, va fi necesar sa apelezi la specialist care sa se ocupe de actiunea de taiere si realizare a spatiului propriu-zis unde va fi raftul, astfel incat sa eviti orice situatie neplacuta.

Asadar, montarea unui raft pe peretele livingului tau poate sublinia bunul gust in ansamblul decorative al incaoperii. Din acest motiv, amplasarea acestei piese de mobilier poate transforma locul unde iti primesti invitatii intr-unul cu bun gust, impactant si rafinat.

ianuarie 5th, 2022 by