Cum poti trata raceala cu ceai de ceapa

Ceaiul de ceapa preparat din ceapa rosie, galbena, alba sau violeta are o serie de proprietati medicinale. Acest ceai, pe langa faptul ca are mirosul intepator de ceapa, are gusturi diferite in functie de tipul de ceapa utilizat. Nativa din emisfera nordica, ceapa a fost cultivata si folosita inca din cele mai vechi timpuri.
Se spune ca trateaza raceala in numai doua zile. Aceasta deoarece acest ceai – implicit ceapa, are calitati deosebite si aduceA beneficii pentru sanatate. Deci contribuie la mentinerea sanatatii nu numai in tratarea racelilor, ci si la modul general. Spre exemplu, se spune ca ceaiul de ceapa format din ceapa zdrobita, menta cu piper si miere, usureaza crampele la copiii care sufera de dureri de colici.ACeaiul de ceapa a fost folosit inca din vechime ca remediu popular pentru raceala comuna, gripa si tuse. Ceapa contine nutrienti care ajuta la combaterea racelii. Iar ceaiurile din plante ofera un efect relaxant in timpul recuperarii. Desi nu exista un remediu pentru raceala obisnuita. Iar cercetarile nu arata rezultate concludente pentru efectele benefice ale ceaiului de ceapa. Totusi, adevarul e ca ceapa contine substante care va pot stimula sistemul imunitar.

Cand raciti ar trebui sa evitati alcoolul, care va poate slabi sistemul imunitar. Si cofeina, care poate creste congestia si deshidratarea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Princeton. Unii oameni aleg sa bea ceai cald pentru o raceala, insa ceaiul cafeinat poate agrava simptomele. Ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul de ceapa, nu contin cofeina si chiar te pot ajuta sa te simti mai bine! Continutul de vitamina C si efectele antioxidante ale ceaiului de ceapa pot adauga protectie impotriva racelii obisnuite.

Reteta de ceai de ceapa e simpla

Reteta de ceai de ceapa

A face un ceai de ceapa poate fi la fel de simplu ca atunci cand tai o ceapa. Pentru ceai fierbi ceapa si bei sucul pentru a face un remediu rapid pentru raceala ta. Puteti adauga ingrediente ca la un ceai din plante, pentru un gust mai bun. EnjoyingTea recomanda ceai de ghimbir si ceapa pentru raceala obisnuita. Spalati si taiati cinci felii de ghimbir si doua bucati mici de ceapa de primavara. Pune ghimbirul, ceapa, un varf de sare si 2 lingurite de ceai verde intr-un ceainic. Se toarna apa clocotita in oala si se lasa ceaiul sa se abureasca timp de trei-patru minute.

Ceapa face de fapt parte dintr-o dieta bine echilibrata. CareA ar trebui sa includa o multime de fructe si legume. Pentru a va ajuta sa va consolidati sistemul imunitar atunci cand aveti raceala sau gripa. Odihniti-va mult si beti multe lichide la fiecare doua ore, impreuna cu ceaiul de ceapa. Toate acestea pentru a va calma gatul si va ameliora congestia nazala, dupa cum subliniaza si cercetatorii Universitatii Princeton.

Cum se prepara ceaiul de ceapa

Se toaca o ceapa in bucati mici sau inele fara a se arunca coaja
Puneti bucatile in apa clocotita
Lasati sa se abureasca cateva minute
Adaugati miere pentru a indulci ceaiul
Se strecoara si se bea
Ceaiul de ceapa poate fi facut si prin sucul obtinut prin presarea cepei si amestecarea acestuia in apa fierbinte. Pentru a reduce gustul amar, puteti pune felii de mere si bucurati-va de ceai si ceai de mere. Puteti incerca chiar sa infuzati un bat de scortisoara sau usturoi pentru a savura ceaiul de usturoi de ceapa sau ceaiul de scortisoara.

Desi ceaiul nu pare sa aiba vreun efect secundar cunoscut, consumul in cantitati mari poate provoca balonare si diaree.

Ceaiul de ceapa – Beneficii in tratarea racelii si pentru sanatate

Ceapa, respectiv ceaiul de ceapa prezinta multe beneficii pentru sanatate

1. E un detoxifiant eficient

Fitochimicele, cepaenul, disulfidele, trisulfidele si vinilditinele gasite in ceaiul de ceapa stimuleaza eficacitatea vitaminei C. Eficacitate in lupta impotriva toxinelor daunatoare. Mai mult decat atat, aminoacizii si anume sulful continand metionina si cistina adera la metale grele. Cum ar fi mercurul, plumbul si cromul, eliminandu-le din organism si ajutand astfel la detoxifiere. Tocmai de aceea actioneaza rapid in cazul racelilor.

2. Imbunatateste starea cailor respiratorii dar si sanatatea inimii

Tiosulfinatele prezente in ceai pot impiedica formarea de grupari de celule rosii din sange, ajutand astfel la reducerea posibilitatilor de formare a blocurilor sau formarii cheagurilor, unul dintre motivele principale ale tulburarilor cardiace. Dialil disulfura (DADS), care este continut in ceapa, poate reduce nivelul colesterolului si…
Citeste in continuare pe www.b24fun.ro

mai 31st, 2020 by