Cum organizezi o petrecere de Crăciun pentru angajați

Se apropie sfârșitul de an și spiritul sărbătorilor de iarnă se simte deja în aer. Deși este acea perioadă din an în care „oprim motoarele”, angajații tăi își fac conștiincioși treaba, iar acest lucru nu poate decât să te bucure.

Este momentul în care realizezi că au nevoie de o recompensă pe măsură și te decizi să le organizezi o petrecere de Crăciun de care să-și aducă aminte multă vreme. Timpul e scurt, vrei ca totul să iasă perfect, însă nu prea știi de unde să începi și deja îți faci griji legate de reușita planului tău.

Iată mai jos câteva „ponturi” pentru ca angajații tăi să aibă parte de petrecerea perfectă de Crăciun pe care vrei să le-o oferi!

 

Păstrează totul secret până în ultimul moment

Vrei ca petrecerea să fie o surpriză, așa că încearcă să fii cât mai discret și nu lăsa să „răsufle” informații esențiale despre planul tău. Schimbă cât mai multe detalii față de petrecerile din anii trecuți, pentru că probabil că angajații deja s-au obișnuit cu această rutină și nu se mai bucură așa cum ți-ai dori de eveniment.

Alege o locație selectă și un meniu special

O felie de tort și un pahar cu suc servite în cadrul unei ședințe festive, în mod sigur că nu-i va încânta în mod deosebit pe angajații tăi. În consecință, renunță la cadrul oficial și la ideea de a organiza petrecerea în sediul firmei. Închiriază un local select, cu un spațiu suficient de larg pentru dans și alege un meniu cu preparate deosebite. 

Cadourile pentru copii

Nu poți omite acest aspect, care este, poate, cel mai important pentru angajați. Poți organiza o serbare a pomului de iarnă la sediul firmei sau poți contopi cele două evenimente într-unul singur.  Vei avea nevoie de multe cadouri, dar nu te rezuma la doar câteva pungi cu dulciuri.

Cadourile personalizate îi vor bucura cel mai tare pe copii, iar Jucarii-online.eu te poate ajuta să rezolvi această problemă cu o ofertă de jucării pentru toate vârstele și toate gusturile. 

Muzica și programul artistic

Dacă tot ești dispus să le oferi angajaților tăi petrecerea perfectă, nu uita de muzică de dans. Poți apela la serviciile unui DJ care va asigura fondul sonor și va întreține atmosfera, însă ai la dispoziție și varianta angajării unor artiști care să cânte live.

Dacă va fi vorba de un artist foarte cunoscut, angajații vor aprecia asta în mod deosebit, însă va trebui să închei contractul din timp, pentru că vedetele au programul foarte încărcat în această perioadă.

Mulțumește angajaților pentru activitatea în cadrul companiei

Aceștia vor aprecia orice cuvânt de laudă venit din partea șefului și se vor simți la rândul lor apreciați pentru ceea ce fac. Le poți mulțumi în cadrul unui discurs scurt, dar fără prea mult festivism și fără să îți lungești foarte mult alocuțiunea. O „prelegere” de zeci de minute nu este pe placul nimănui în astfel de ocazii.

Premii pentru angajații merituoși  

Petrecerea de Crăciun nu trebuie să se substituie primelor pe care majoritatea angajaților din companii le primesc, ci trebuie să vină ca un bonus.

În cadrul petrecerii, acordă recompense angajaților care s-au remarcat pe parcursul anului, premiile putând să fie diplome, medalii, plachete, cadouri simbolice sau orice vei considera că le va face plăcere. 

Oferă tuturor o zi liberă  

Cel mai bine ar fi să programezi petrecerea într-o zi lucrătoare și să le oferi angajaților o zi liberă înainte sau după eveniment. Dacă petrecerea se va întinde până în zori, evident că ar fi bine să le dai liber angajaților a doua zi, iar dacă te-ai gândit doar la un eveniment mai restrâns, oferă-le liber în ziua petrecerii. Astfel, nu vor consideră că își sacrifică weekend-ul pentru a participa la petrecerea companiei și vor aprecia gestul.

Având în vedere cele de mai sus, poți începe chiar de acum pregătirile pentru marele eveniment de la sfârșit de an. Și încă ceva: profită și tu de petrecere, simte-te bine și distrează-te alături de angajați! Renunță la postura de șef și fii sufletul petrecerii, iar oamenii te vor aprecia și mai mult pentru stilul tău dezinvolt și pentru cadoul oferit de Crăciun.

noiembrie 11th, 2019 by