Cum faci cele mai bune achiziții online de mobilă și decorațiuni – Sfaturi și recomandări

Magazinele online reprezintă un instrument excelent pentru reamenajarea unei case. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de cumpăraturi online, mulți dintre noi devenim sceptici deoarece pare mult prea riscant. Cum ne dăm seama dacă ceea ce vedem coincide cu ceea ce primim? De unde știm dacă piesa se va potrivi cu restul casei având în vedere că nu am avut ocazia să o vedem în realitate?

Dacă ți-ai pus vreodată întrebări similare, ai ajuns unde trebuie. Am identificat trei aspecte importante în acest proces, însoțite de sfaturi și recomandări de top pentru achiziționarea online de mobilă și decorațiuni.

Alegerea unui site de încredere

 • Distribuitorii online mai buni oferă detalii despre companiile lor, inclusiv un istoric și informații despre serviciile pentru clienți și garanțiile de satisfacție. Citește secțiunea „Despre/About” – ar trebui să includă și un număr de telefon sau o adresă. 
 • Majoritatea site-urilor web permit utilizatorilor să posteze recenzii pentru comercianții de pe internet. Una sau două recenzii proaste pot fi trecute cu vederea, mai ales dacă se referă la situații care nu corespund cu a ta, dar mai multe recenzii negative sau un clasament scăzut pot indica probleme reale.
 • Magazinele online ar trebui să aibă politici clare de returnare. Dacă un site web percepe clienților o taxă exagerată de returnare, are o procedură complicată sau nu permite deloc returnarea, e mai bine să îl eviți. Cele mai bune politici de retur oferă transport gratuit sau opțiunea de a înapoia produsele la un magazin fizic.
 • Verifică politicile de expediere înainte de a cumpăra și ia în calcul faptul că transportul gratuit nu înseamnă întotdeauna gratuit. Uneori, un magazin include costul transportului în prețul de achiziție și apoi susține că oferă transport gratuit pentru a atrage clienții.

Alegerea unui magazin și a unui mobilier pe stilul tău 

 • Unii retaileri online oferă numeroase produse de la diferiți comercianți care acoperă întregul spectru de stiluri decorative. Un magazin online care oferă o gamă completă de mobilier într-o diversitate de stiluri găsești pe Vivre.ro.
 • Citește cu atenție descrierile înainte să cumperi o piesă de mobilier sau o decorațiune și caută informații despre durabilitate, materialele folosite la realizarea acestora și instrucțiuni de întreținere și de curățare.
 • Verifică dimensiunile mobilierului. Nu pleca de la premisa că piesa se va potrivi acolo unde vrei, pentru că pozele pot fi înșelătoare. Fă măsurători atente și asigură-te că obiectele vor încăpea pe ușile de la intrarea în bloc, în apartament și în cameră.
 • Fii atent la culori. Pe site-uri, culorile de mobilier mai închise tind să pară mai deschise. Uneori, în descrierea produselor sau în recenziile clienților este menționat și acest lucru.
 • Compară prețurile înainte să faci o achiziție. Foarte puțini comercianți de pe internet vând articole unice. Reține costul articolelor, costurile de transport, eventualele taxe fiscale și dacă impun taxe pentru returnare și după aceea poți lua o decizie informată.
 • Vânează ofertele magazinelor online. Acestea oferă reduceri masive, în special în preajma sărbătorilor. 
 • Profită de cupoane și vouchere. Comercianții oferă cupoane ca o modalitate de a-i determina pe oameni să viziteze mai des site-urile lor. În felul acesta poți beneficia de reduceri semnificative la cumpărături. Vizitează site-ul web și înscrie-te la newsletter. Mai multe site-uri trimit prin e-mail noilor clienți un cupon doar pentru înscriere. De asemenea, vei primi periodic alte cupoane și diverse link-uri către oferte. Unele site-uri web afișează cupoanele online, împreună cu codurile lor, astfel încât să poți profita de reducere chiar dacă nu le-ai primit direct în căsuța de e-mail.

Achizițiile online de mobilă și decorațiuni sunt soluția ideală atunci când nu ai la dispoziție timpul necesar vizitării magazinelor fizice, dar ca să fii mulțumit de deciziile tale, îți recomandăm să ții cont de sfaturile și recomandările de mai sus.

decembrie 18th, 2019 by