Cum alegi sistemul de incalzire potrivit pentru nevoile familiei tale

Incalzirea locuintei tale este o cerinta obligatorie, iar in acest sens nevoile membrilor familiei tale pot fi diferite. Pentru a acoperi fiecare cerinta in parte este nevoie sa ai in vedere alegerea unui sistem de incalzire potrivit. Iata ce astfel de sisteme poti alege si de ce alte produse vei mai avea nevoie pentru a acoperi cerintele de confort ale tuturor membrilor familiei. 

Centrala termica pe peleti

Daca vrei o solutie de incalzire care sa fie pe placul tuturor, atunci poti alege o centrala termica pe peleti. Ecologica si cu consumuri destul de mici, centrala termica pe peleti este solutia pentru care opteaza beneficiarii care locuiesc la casa, in zone urbane sau rurale. Vei avea nevoie doar de peleti din rumegus pentru foc, insa pe acestia ii vei putea gasi cu usurinta in magazine specializate. 

Centrala termica pe peleti este un real ajutor atunci cand nu exista racordare la gaze, fiind total independenta de acestea. Faptul ca peletii pot fi cumparati gata pregatiti este un mare avantaj, deoarece, spre deosebire de centralele termice cu alimentare cu lemne, nu mai este necesara pregatirea combustibilului solid. Acestia sunt deja gata pentru a-i utiliza, reducand astfel volumul de munca si timpul investit pentru incalzirea locuintei. 

Centralele termice pe peleti automatizeaza procesul de aprindere, iar unele tipuri de centrale folosesc chiar automatizari prin intermediul panourilor de comanda prin care poti seta chiar si temperatura dorita in interiorul camerei. 

Centrala termica pe gaz

Centralele pe gaz sunt solutii eficiente pentru incalzire in orice context. Fie ca locuiesti la casa sau la bloc, centrala termica va functiona fara a fi nevoie sa intervii tu asupra ei. Centralele pe gaz sunt alimentate la reteaua de distributie cu gaz, iar in acest sens sunt necesare unele verificari si autorizatii. Totusi, din majoritatea punctelor de vedere, centralele termice pe gaz sunt unele dintre cele mai avantajoase. 

Centralele pe gaz ofera randament termic si eficienta, iar costurile nu sunt foarte mari. Pentru a obtine temperaturile dorite, fara a programa centrala de fiecare data, poti folosi un termostat, pe care il vei putea seta sa porneasca centrala oricand ai nevoie de o temperatura mai mare sau mai scazuta. 

De asemenea, la anumite intervale de timp este necesar sa realizezi revizii la nivelul centralei termice pe gaz, pentru a preveni eventualale defectiuni la centrala termica si a te asigura ca aceasta functioneaza in parametri optimi. 

Centralele termice pe lemne

Lemnul este un combustibil ecologic, la fel ca si in cazul peletilor, insa pentru a incalzi locuinta este nevoie de o investitit suplimentara, anuala. Lemnul este un combustibil destul de scump, iar pe langa costurile de achizitie vei avea si costuri de manipulare si transport, dar si costuri care tin de taierea lemnului la dimensiunea necesara pentru alimentarea centralei termice.

Pentru a putea alimenta centrala cu lemne este nevoie sa depozitezi lemnul in locuri uscate, deoarece in caz contrar iti va fi greu sa intretii arderea. 

Sisteme de incalzire in pardoseala

Aceste tipuri de sisteme de incalzire sunt foarte utile si eficiente si iti ofera un grad ridicat de confort. Functionand pe baza de energie electrica, sistemele de incalzire in pardoseala se incastreaza la nivelul sapei, putand fi chiar si izolate. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la temperatura resimtita la nivelul picioarelor, deoarece aceasta va fi una potrivita. 

Sistemele de incalzire in pardoseala reprezinta insa o investitie destul de mare, care se amortizeaza treptat. Vei avea nevoie de cutii distribuitoare, dar si de montaj specializat, deoarece aceste tipuri de sisteme sunt destul de dificil de montat in regie proprie. 

Fiecare tip de sistem de incalzire ofera confort si eficienta termica, asa ca acum poti alege ceea ce crezi ca se potriveste cel mai bine casei si nevoilor familiei tale. Ia in calcul fiecare avantaj si ofera-le membrilor familiei tale confotul termic dorit. 

octombrie 1st, 2021 by