Consulta un avocat de Drept Penal din Iasi in cele mai delicate momente!

avocat penal Iasi

Oricui i se poate intampla sa comita o greseala, cu sau fara voia lui. Unele greseli sunt mai grave decat altele si presupun incalcarea legilor in vigoare. Acestea sunt momentele in care, daca locuiesti in aceasta regiune, ai nevoie de un avocat de drept penal din Iasi.

Dreptul la aparare este un principiu fundamental al Dreptului Penal romanesc. El este prevazut in Articolul 24 din Constitutia Romaniei, care are doua alineate. Primul dintre acestea afirma ca „dreptul la aparare este garantat“, in timp ce textul celui de-al doilea prevede faptul ca „in tot cursul procesului, partile au dreptul sa fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu“.

Bineinteles ca prima varianta, cea in care iti alegi singur un aparator experimentat, specializat in domeniu, este preferabila celei in care te multumesti cu un aparator din oficiu.

In ce situatii ai nevoie de un avocat penal Iasi?

Exista doua mari categorii de situatii in care ai nevoie de un astfel de reprezentant: fie daca ai fost victima unei infractiuni, fie daca esti acuzat ca ai comis tu insuti o infractiune. Iata cateva dintre situatiile cel mai frecvent intalnite in care ai nevoie de un aparator:

• daca soliciti despagubiri in urma savarsirii unei infractiuni, indiferent de natura acestor despagubiri (daune morale sau compensatii materiale);

• daca ti s-a adus la cunostinta calitatea de suspect sau daca impotriva ta s-a pus in miscare o actiune penala;

• daca impotriva ta s-a propus luarea unei masuri preventive precum retinere, control judiciar, arest la domiciliu sau arest preventiv;

• daca, dupa emiterea rechizitoriului, trebuie sa formulezi cereri si sa ridici diferite exceptii in fata judecatorului de camera preliminara.

In ce fel te poate ajuta un avocat de drept penal din Iasi?

Un aparator se va concentra intotdeauna pe asigurarea deplinei exercitari a drepturilor clientilor si pe elaborarea strategiei ideale pentru obtinerea celui mai bun rezultat posibil, in functie de fiecare situatie.

Iata care sunt principalele servicii pe care le poate oferi un avocat de drept penal din Iasi, de la Cabinetul „Duhnea Dana Elena“:

• inaintarea plangerilor penale;

• asistenta si reprezentare atat in fata instantelor de judecata, cat si in fata organelor de cercetare, in faza de urmarire penala;

• asistenta, consultanta si reprezentare juridica a partilor civile in procesul penal;

• strangerea de probe;

• crearea strategiei si administrarea problemelor de aparare;

• realizarea unor cereri de revocare a masurilor preventive si pentru eliberarea provizorie sau conditionata a clientului;

• asistenta in ceea ce priveste contestatiile de executare sau de intrerupere a acestora.

Cauzele penale in care poti beneficia de ajutorul unui avocat specializat

Echipa de specialisti din cabinetul de avocat penal Iasi „Duhnea Dana Elena“ se implica activ in majoritatea infractiunilor prevazute atat de Codul Penal, cat si de legi speciale. Iata cateva exemple de situatii in care doar profesionistii de la avocatiasiduhnea.ro iti pot oferi cea mai buna aparare!

• Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri;

• Legea nr. 194/2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive;

• Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale;

• Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, lege care cuprinde si reglementari privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice;

• Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Indiferent de natura problemelor cu care te confrunti, apeleaza cu incredere la serviciile unui avocat de drept penal din Iasi! Cu siguranta, meriti sa ai parte de cea mai buna aparare!

martie 15th, 2021 by