Ce trebuie să faci după o operație estetică de liposucție abdominală?

Operația de liposucție abdominală este un dintre cele mai cerute intervenții estetice cerute în prezent, deoarece reprezintă o cale comodă și rapidă de a scăpa de grăsimea nedorită și a avea fără eforturi personale prea mari talia dorită.

Eliminarea excesului de grăsime abdominală, primul pas către un nou stil de viață

Mulți pacienți sunt conștienți că astfel pot preveni și probleme grave de sănătate, de aceea, dacă metodele clasice (ținerea unor diete drastice, mersul la sala de fitness) nu dau rezultate, apelează în ultimă instanță la un chirurg estetician.

Persoanele doritoare de a-și recăpăta o siluetă frumoasă se interesează de cele mai multe ori în detaliu de la cunoscuți sau online în ce constă această operație de liposucție abdominală, pentru cine este recomandată, ceea ce ușurează desfășurarea interviului preliminar cu medicul ales. 

Din nefericire, după ce intervenția s-a efectuat, nu toți pacienții (femei și bărbați, deopotrivă) mai respectă cu strictețe recomandările postoperatorii.

Riscurile nerespectării indicațiilor medicale după o liposucție abdominală

Este surprinzător acest lucru pentru că respectivele indicații nu sunt dificil de urmat, este nevoie doar de un pic de consecvență. De obicei, acele persoane care nu au putut să slăbească prin forțe proprii deoarece au un grad de autodisciplină redus, sunt extrem de comode, „uită” rapid și de aceste indicații obligatorii pe care chirurgul estetician le-a dat după efectuarea respectivei operații de liposucții.

Prima și cea mai dificil de respectat recomandare pentru mulți pacienți este aceea că timp de circa 2 luni ar trebui să se poarte piese de lenjerie compresoare (în primele patru săptămâni atât ziua, cât și noaptea, iar în următoarele patru măcar în timpul zilei). Ei invocă faptul că se simt inconfortabil, dar uită că doar astfel vor avea după vindecarea completă un aspect al abdomenului de invidiat.

O altă prescripție medicală de care nu țin seama 100% cei care au suferit o operație de liposucție abdominală se referă la medicamentația pe care medicul chirurg estetician le-a prescris-o.

Dacă analgezicele le iau cât de cât regulat, deoarece astfel nu mai simt durerea, la fel și acele preparate farmaceutice care au rolul de a reduce edemele țesuturilor, nu același lucru se poate spune despre anumite creme (geluri) ce trebuie aplicate pentru că au o acțiune pronunțat locală și favorizează resorbția hematoamelor, a edemului tisular.

Intervenția chirurgicală de liposucție abdominală, deși rezolvă în mare măsură problema excesului de grăsime, mai trebuie corelată și cu alte procedee, precum ar fi masajele manuale sau cu ajutorul unor aparate speciale efectuate de către un specialist în astfel de manopere ce sunt indicate după respectivele operații estetice. Sub nicio formă nu trebuie efectuată o reabilitare fiziologică apelând la persoane neavizate, care pot face mult rău pacientului respectiv.

Este nevoie și de fizioterapie deoarece, dacă au existat edeme postoperatorii, la retragerea acestora s-ar putea ca să existe anumite denivelări inestetice la nivelul pielii. Un specialist poate rezolva corect aceste mici neplăceri, pentru ca în final persoana să se bucure de un abdomen tonifiat, neted, absolut de invidiat.

Sportul este de asemenea indicat a fi efectuat cu regularitate, cel mai bine la o sală de fitness bună sau cu un antrenor personal, deoarece așa are loc o sporire a circulației sângelui la nivelul țesuturilor și o mai bună oxigenare a acestora.

Talia de viespe cu un nou stil de viață se păstrează!

După ce persoana care a fost supusă unei operații de liposucție abdominală a trecut de perioada de convalescență, chiar dacă rezultatul final este cel scontat, nu trebuie niciun moment să uite că în continuare va trebui să aibă un stil de viață ordonat, dacă vrea să păstreze ceea ce a câștigat din punct de vedere al aspectului fizic apelând la chirurgia estetică. Altfel, dacă va reveni la vechile obiceiuri alimentare greșite, la sedentarism, îngrășarea se va produce din nou.

Riscul unor neplăceri de natură fizică nu poate să fie neglijat, cu atât mai mult cu cât grăsimea nu se va mai acumula în cantitate mare la nivel abdominal (mai ales dacă intervenția chirurgicală a fost relativ amplă), dar se va depozita în alte locuri din corp, ceea ce va conduce la deformări inestetice în acele zone. Iar a face liposucție după liposucție nu este niciodată o soluție. Doar schimbarea obiceiurilor, a comportamentelor nocive este singura variantă corectă. Pentru aceasta se poate apela inclusiv la un psiholog sau la un specialist în hipnoterapie.

aprilie 7th, 2019 by