Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Senzorii de proximitate reprezinta dispozitvele care pot ajuta la detectarea a diferite tipuri de obiecte situate in apropierea lor. Printre cele mai comune locuri in care se pot gasi astfel de dispozitive se numara telefoanele mobile, pentru ca utilizatorii trebuie sa stie in permanenta conditiile in care isi tin dispozitivele, dar si sistemele de alarma si sistemele de parcare cu care sunt prevazute autoturismele.
In randurile de mai jos, pasionatii de tehnologie pot descoperi informatii importante pe care trebuie sa le stie, astfel incat sa isi faca viata mai usoara!
Telefoanele mobile
Toata lumea are in prezent cel putin un telefon mobil. Aceste dispozitive portabile sunt prevazute intotdeauna cu senzori de proximitate montati in apropierea difuzorului. Mai exact, atunci cand utilizatorii poarta conversatii telefonice, au nevoie ca ecranul lor sa se blocheze automat, pentru a nu trimite mesaje si pentru a nu apela alte persoane in acelasi timp.
Este important de stiut ca toate telefoanele care au touchscreen au si senzorii de proximitate inclusi. In timpul apelurilor, daca urechea atinge ecranul telefonului, este posibil ca apelurile sa fie intrerupte ori sa se deschida diverse aplicatii. Atunci cand se intampla acest lucru, inseamna ca senzorii nu isi mai fac treaba, iar telefoanele mobile trebuie duse de urgenta intr-un service, pentru a fi reparate.
Dezactivarea senzorilor
Persoanele care doresc la un moment dat sa dezactiveze senzorii trebuie sa stie ca au aceasta posibilitate. De exemplu, la telefoanele prevazute cu Android, dezactivarea se face prin urmatoarele combinatii: Setari, Apeluri, Senzori. Este vorba despre o informatie foarte utila atunci cand senzorii nu mai functioneaza asa cum ar trebui si trebuie opriti pana cand specialistii verifica starea telefoanelor.
Sisteme de parcare
O alta situatie in care senzorii de proximitate sunt foarte eficienti este aceea in care conducatorii auto au nevoie de ajutor pentru a parca. In aceste cazuri, senzorii sunt aplicati pe bara din spate a masinilor si trebuie sa fie cel putin 4 astfel de dispozitive pentru a fi eficiente.
Exista chiar si autoturisme care sunt dotate cu 6 sau 8 senzori, astfel incat conducatorii sa aiba o vizibilitate mai buna asupra manevrei pe care trebuie sa o faca atunci cand parcheaza.
Important de stiut este ca la masini sistemele de senzori vin la pachet, de cele mai multe ori, si cu camere video care sunt foarte practice pentru soferi. Practic, ei pot vedea in timp real ce se intampla in partea din spate a autoturismului. In momentul in care se apropie prea mult de o alta masina sau de un gard sau perete, senzorii ii alerteaza in acest sens.
Sisteme de alarma
Nu in ultimul rand, senzorii de proximitate sunt folositi si pentru sistemele de alarma. Este vorba despre o metoda practica, prin care se poate detecta prezenta uneia sau a mai multor persoane ori miscarea unui geam sau deschiderea unei usi.
Atunci cand senzorii detecteaza miscare, informeaza automat proprietarii msinilor sau ai caselor de acest lucru cu ajutorul unei alarme sonore sau al unui bec luminos. Siguranta este foarte importanta!