Ce dotări trebuie să aibă o masina de curierat?

Dacă îți place să conduci mai degrabă decât să stai minim 8 ore pe zi în spatele unui birou, o firmă de curierat poate fi afacerea ideală pentru tine. Vei avea libertatea de a fi proprietarul unei afaceri mici, într-un domeniu cu un segment sigur pe piață. Vei fi propriul tău șef și vei avea parte de o viață respectabilă fără prea multe probleme. Costurile de pornire sunt reduse, tot ce ai nevoie este un vehicul echipat în mod corespunzător.

Citește în continuare câteva recomandări despre echiparea masinilor pentru curierat, pentru un început promițător al afacerii tale. 

După achiziționarea unui van ori a unei camionete ești deja la jumătatea drumului pentru a începe afacerea ta de livrare. Dar nu te grăbi încă, va trebui să te gândești la etoate dotările de care ai nevoie pentru ca munca ta să fie cât mai ușoară. 

Deschiderea ușilor. Trebuie să fie cât mai largă pe laterale dar și în spate. O regulă de bază este să măsori deschiderea ușilor cu dimensiunea unui palet standard. Dacă ușile sunt  mai largi decât un palet standard, atunci va fi mai ușor să muți colete mari în interiorul și în afara vehiculului. 

Înălțimea interioară în zona de încărcare. Măsoară distanța din interiorul vanului, de la podea până la tavan. Caută o mașină cu o înălțime interioara de cel puțin 2 m, pentru a dispune de un spațiu optim atunci când lucrezi în spatele autoutilitarei. 

Înălțimea pasului. Se referă la distanța de la pământ și până la treapta de acces în zona din spate a utilitarei.  O mașină cu înălțime mică a pasului îți va proteja genunchii la urcare și va minimaliza riscul de rănire la coborâre. Orice înălțime mai mică de 60 de cm va facilita încărcarea / descărcarea coletelor cu ușurință, da o înălțime de 50 de cm este cea mai confortabilă. 

Motorul cu care este echipată mașina este la fel de important precum caracteristicile de depozitare. Atunci ai de transportat zilnic colete grele, vrei să ai siguranța că mașina ta este destul de puternică pentru a face față tuturor sarcinilor. 

Airbagurile pot salva viața în cazul unui accident. Deoarece te vei afla cea mai mare parte a timpului la volanul mașinii tale, conducând pe șosele, vrei să ai disponibil un sistem de siguranță care să te protejeze. Alege o mașină care este echipată cu airbaguri pentru toate locurile, atât șofer cât și pasageri. 

Rafturile auto sunt cheia maximizării spațiului de stocare și încărcare pe care îl ai la dispoziție în mașină. Poți solicita montarea rafturilor înainte sau după achiziționarea mașinii, însă nu uita să te informezi cu privire la cele mai bune modalități de stocare. Alege rafturile modulare, din materiale reziste, care beneficiază de garanție și care sunt testate pentru accidente la viteze mari și cu încărcături grele. Trebuie să știi că orice încărcătură care nu este bine asigurată, se poate mișca în mașină și de multe ori se poate transforma într-un proiectil. 

Oglinzile mari care îți oferă vizibilitate perfectă sunt o parte critică a prevenirii accidentelor. Mergi la test drive înainte de a te decide asupra mașinii pe care o vei achiziționa și verifică dimensiunea scaunului șoferului. Un scaun mai înalt îți va permite să vezi drumul mai clar și să elimini unghiurile moarte. 

Stabilitatea mașinii, oferită de frâne și de controlul tracțiunii sunt ultimele dar nu cele mai puțin importante pe lista dotărilor unei mașini de curierat. Chiar dacă respecți cele mai bune practici de conducere defensivă, uneori ești nevoit să frânezi brusc, pentru a evita un obstacol pe drum. Alege o utilitară cu un sistem de control al stabilității care dispune de frâne autoblocante, control al tracțiunii și asistență la pornire pe deal, pentru a putea să acționezi în siguranță indiferent de condițiile de trafic. 

mai 27th, 2021 by