Caracteristicile unei saltele bune

Un om obisnuit petrece in jur de 7-8 ore pe zi culcat pe o satea, iar cand spatele sta in contact cu ceva pentru o perioada atat de lunga de timp, cu siguranta este afectat de suprafata acestuia. A te simti bine si confortabil in propriul pat depinde foarte mult de salteaua pe care o folosesti. Si, cu mii de reclame de saltele ici si colo, este destul de dificil sa o alegi pe cea mai buna.

Pentru multi oameni, pretul este un factor major care influenteaza decizia lor. Alegerea celei mai ieftine saltele, insa, este o decizie regretabila. Deoarece salteaua poate cauza dureri si afectiuni ale spatelui, ale caror tratamente pot costa sume foarte mari de bani, cel mai bine este sa ne reconsideram optiunile si sa alegem o saltea de calitate, chiar daca aceasta are un pret mai mare.

Caracteristicile unei saltele cu adevarat bune conteaza extrem de mult; totusi, vorbim despre o investitie pentru sanatatea generala. O odihna buna, fara nicio durere de spate, pe o saltea care sprijina in mod corespunzator coloana vertebrala, are multe semne pozitive precum:

  • memorie mai buna;
  • mai putin stres;
  • viata mai lunga;
  • mai multa creativitate;
  • performante fizice imbunatatite;
  • metabolism mai sanatos;
  • atentie sporita;
  • abilitati mai bune de invatare;
  • abilitati cognitive mai bune.

Iar cand somnul devine problematic, multe aspecte ale vietii sunt date peste cap. Ar trebui asadar sa investesti in saltele la fel cum investesti in imobiliare. Prin urmare, ce ar trebui sa cauti la o saltea care sa iti satisfaca toate nevoile?

​Tipul saltelei

Caracteristicile unei saltele cu spuma de memorie bifeaza cele mai multe dintre cerintele consumatorului obisnuit. Realizata dintr-o spuma vascoelastica, salteaua memory are capacitatea de a raspunde la presiunea corpului uman distribuind uniform greutatea sa corporala, precum si de a reveni la forma initiala dupa ce presiunea a fost inlaturata. Mai mult, salteaua memory ofera un suport optim coloanei vertebrale, stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste semnificativ calitatea somnului.

De preferat, insa, saltelele care au spuma de memorie de densitate mai mare, deoarece acestea nu numai ca ofera confort maxim, dar si au o durata de viata mai lunga.

​Garantia

Saltelele de inalta calitate, cum sunt cele din spuma cu memorie, rezista timp de 10 ani sau chiar mai mult. Garantia depinde de densitatea spumei din saltele; cu cat densitatea este mai mare, cu atat garantia este mai buna. De obicei, saltelele bune vin cu o garantie de 5 ani, insa cele mai bune au garantii chiar si de 20 de ani. Acest aspect este extrem de important, deoarece o garantie buna tine departe toate grijile viitoare si asigura clientul ca investeste intr-un produs de calitate.

​Pretul

In cele din urma, vei dori sa iei in considerare pretul. Bugetul tau poate fi un factor limitativ aici. Cu toate acestea, cand vine vorba de saltele, cu siguranta primesti ceea ce platesti. Daca doresti o saltea de calitate mai buna, care sa reziste multi ani, va trebui sa fii pregatit sa platesti mai mult. Pretul pe care il platesti in cele din urma va varia enorm in functie de caracteristicile dorite.

februarie 4th, 2021 by