Bijuteriile cu smaralde

Cuvântul emerald vine de la smaragdul latin, ceea ce înseamnă verde.

Tot mai multi bijutieri folosesc aceste pietre pentru a impodobi creatiile lor. Fie ca impodobesc cercei sau inele, atunci cand vorbim despre o bijuterie cu smarald gandul ne duce la nuanta verde. Un inel de logodna din aur cu smaralde Ernesto  va imbraca degetul doamnei si va adduce fericire in cuplu.

Smaraldele vin în diferite nuanțe de verde, de la verde închis până la verde moale, verde iarbă fină și verde deschis.

Reflectând culoarea primăverii, smaraldul este piatra de naștere pentru luna mai. Este, de asemenea, un cadou tradițional pentru cei care sărbătorește aniversările a 20-a sau a 35-a.

Smaraldele sunt pietre pretioase relativ puternice, înregistrând 7,5 – 8 pe scara Mohs de duritate. În timp ce sunt destul de rezilienți la lovituri, pot fi cioplite sau zgâriate.

Smaraldele au fost găsite în multe țări, inclusiv Columbia, Rusia și Brazilia, care este cel mai mare furnizor de smaralde din lume. Cele mai multe smaralde de vânzare in magazinele maride bijuterii si pietre pretioase  provin din Madagascar, Columbia și Zambia.

Cele mai valoroase smaralde sunt in nuanta unui  verde pur, viu, cu o nuanță concentrată, pură, care nu include urme de alte nuanțe cum ar fi maro sau galben.

Cele mai multe smaralde au incluziuni (imperfectiuni). Este extrem de rar să găsiți un smarald natural fără defecte. De aceea, un smarald natural de calitate superioară va fi adesea mai mult decât un diamant de o calitate superioară de aceeași greutate.

Unul dintre cele mai mari smaralde descoperite este Mogul Emerald, cântărind la 217.80 carate. Este de aproximativ 10 cm înălțime.

Smaraldele sunt adesea asociate cu magie și mister. Culoarea naturii, se spune că promovează un spirit calm și liniștit.

Aproape toate smaraldele naturale sunt supuse unui tratament pentru a-și îmbunătăți culoarea și a elimina imperfecțiunile vizibile. Practica acceptată de industrie este de a folosi un ulei de culoare verde pentru a umple orice fisuri și pentru a întări smaraldul împotriva ciobirii neintenționate.

august 19th, 2018 by