Beneficiile sistemelor control acces biometric cu amprentă

Informații generale despre sistemul de control (acces biometric cu amprentă)

Sistemele de securitate biometrice devin din ce în ce mai populare și mai fiabile. Fie că optezi pentru restricția accesului într-o casă particulară sau într-un oficiu – acestea devin instrumente eficiente în optimizarea procesului de securitate. Sunt mulți agenți de pază și companii ce prestează servicii de pază și protecție adaptate nevoilor tale. Într-o lume din ce în ce mai digitală, protejarea informațiilor personale și asigurarea confidențialității devin din ce în ce mai mult o provocare. Cardurile tradiționale și parolele sunt tot mai vulnerabile în era digitală, nereușind să ofere companiilor securitatea pe care o au împotriva oaspeților neautorizați. Nu este nevoie să apelezi la pază particulară pentru restricționarea accesului, totul este mult mai simplu.

Amprenta degetului este utilizată din secolul XIX la stabilirea identității. Tehnologia de recunoaștere a amprentei se bazează pe analiza imaginii generată de un senzor, care conține puncte caracteristice alcătuite din terminațiile degetului. Dezvoltarea și perfecționarea sistemelor de colectare și prelucrare a informației au dus la modernizarea sistemelor de acces. Astfel, în ultimul timp, sistemele de securitate bazate pe tehnologii biometrice se prezintă ca o alternativă viabilă, cu un cost redus, la sistemele bazate pe cartele magnetice, coduri de bare sau parole. Se poate spune că noile sisteme au dus la definirea unei alte clase de securitate, superioară față de cea asigurată de sistemele tradiționale. Un sistem de acces biometric este o necesitate, nu un simplu moft și pentru smart home.

Sistemele bazate pe cartele magnetice, coduri de bare sau chei fizice pot fi pierdute, furate sau multiplicate. Parolele pot fi uitate, ceea ce înseamna o pierdere de timp prețios pentru administratorii de rețea și utilizatori. Trăsăturile anatomice nu pot fi copiate ușor și nici pierdute. Biometria poate fi integrată în orice aplicație care necesită securitate, accesul controlului, identificarea și verificarea utilizatorilor. Amprenta este o pază particulară pe care o ai mereu la îndemână. Securitatea oferită de biometrie poate fi asistată de chei, parole, coduri PIN, astfel încât validarea accesului depinde de persoană. De reținut că resursele securității biometrice se bazează pe persoana care le utilizează, eliminând efectiv riscul care era asociat vechii tehnologii, în același timp oferind un nivel mult mai înalt de securitate care convine atât utilizatorilor cât și companiilor care prestează servicii de pază și protecție.

Principalele avantaje ale sistemelor de control al accesului biometric cu amprentă

  • Unul dintre avantajele primare pentru cititorii biometrici este capacitatea de a restricționa accesul.
  • Sistemele de amprentă biometrice îmbunătățesc securitatea și eficacitatea unei companii.
  • Controlul accesului este un sistem de identificare care recunoaște utilizatorii și permisele sau restricționează intrarea în clădiri către utilizatorii selectați.

În plus, permite identificarea persoanelor care au accesat facilitățile, data și ora de acces și chiar pentru a ține un registru al evenimentelor. Aceste tipuri de instalații sunt foarte utile pentru o gamă largă de construcții, de la complexe rezidențiale până la centre de afaceri sau spații industriale, magazine, birouri, biblioteci, laboratoare etc.

  • Oferă securitate suplimentară.
  • Acest tip de control al accesului este mai sigur, deoarece amprenta este o caracteristică unică și irepetabilă în fiecare persoană.
  • Cost redus de întreținere. Odată ce instalarea este finalizată, acest tip de control al accesului are un cost de întreținere mult mai mic comparativ cu alte sisteme.
  • Nu necesită dispozitive suplimentare pentru deschiderea ușii. Cu ajutorul controlului accesului la amprente, nu este nevoie să utilizezi chei tradiționale, comutatoare și dispozitive de comutare. Pe baza identificării unei caracteristici unice a unei persoane, aceasta devine fără aceste elemente, astfel încât să nu apară situația pierderii cheilor.
  • Nu ai nevoie de agenți de pază costisitori și este mult mai simplu.
aprilie 3rd, 2019 by