Avantajele unui magazin online

Din punctul de vedere a unui consumator avantajele sunt clare, timpul de achizitie redus, nu e nevoie de deplasare, posibilitatea de a plasa comenzi la orice ora, poate compara mai usor produse, posibilitatea de a crea liste cu produse pentru achizitia ulterioara si multe altele. Insa care sunt avantajele unui antreprenor atunci cand opteaza pentru creare magazin online ?

  • Costuri operationale reduse! Obiectivul principal in orice afacere este de a creste vanzarile si a minimiza costurile. Pentru un magazin online costurile operationale sunt semnificativ mai mici decat in cazul unui magazin fizic ( spatiul fizic este necesar doar in cazul in care detineti stocuri, numarul de angajati este mai mic iar cheltuieli precum cele cu sistemele de alarma, paza sau a oricaror alte module asemanatoare nu mai exista)
  • Clienti mai numerosi! Intrucat internetul nu are nici o granita, orice persoana din lume iti poate accesa magazinul si poate efectua comenzi, daca limba ii este cunoscuta si daca politicile magazinului tau permit acest lucru. Astfel, publicul tinta caruia te adresezi nu mai este local, ci global.
  • Nu este nevoie de stocuri! Cheltuielile cu depozitarea stocurilor pot fi si ele evitate cu usurinta, prin metode de drop shipping. De exemplu cand un client comanda un produs, comanda va fi redirectionata catre furnizor, iar acesta va livra in numele dvs. Conform contractului, factura fiind emisa in numele firmei tale, iar ambalajul la fel putand fi personalizat in functie de dorinte. Evident in cazul in care sunteti producator, aceasta metoda nu este potrivita pentru afacerea dvs.
  • Rezultate masurabile a promovarii. Promovarea online permite acest lucru, compania poate analiza amanuntit rezultatele campaniilor si optimizarea acestora, lucru care in offline nu este posibila.
  • Costurile de deschidere a unui magazin online sunt mult mai mici, neavand nevoie de un spatiu pentru vanzarea produselor, cheltuieli de intretinere etc.

E-commerce a stabilit un trend pozitiv in ultima anti, astfel ca in ultimo ani piatra a crescut cu 38% in Romania, fiind si cea mai mare crestere din Europa!

aprilie 14th, 2020 by