Automatizarea portilor – Ce este si de ce merita sa investesti in ea?

Ai o poarta la casa sau la garaj? Daca da, cu siguranta te-ai gandit la posibilitatea de a o automatiza. Automatizarea portilor este o solutie care aduce o serie de beneficii pentru proprietari, crescand gradul de confort si de siguranta. Automatizarea portilor este procesul de instalare a unui sistem electric sau electronic care permite deschiderea si inchiderea automata a portii, fara a necesita interventia manuala. Sistemul de automatizare este format din mai multe componente, inclusiv:

 • Motorul, care actioneaza poarta;
 • Unitatea de comanda, care controleaza motorul;
 • Senzorii de siguranta, care opresc poarta in cazul in care detecteaza un obstacol in calea ei;
 • Comanda de la distanta, care permite deschiderea si inchiderea portii de la distanta.

In cate moduri poate fi facuta automatizarea portilor?

Exista doua tipuri principale de automatizare porti:

 • Automatizarea portilor batante, care este folosita pentru portile care se deschid spre interior sau exterior. Aceasta se face cu ajutorul a doua motoare, cate unul pentru fiecare canat al portii. Motoarele pot fi atat electrice, cat si hidraulice.
 • Automatizarea portilor culisante, care este folosita pentru portile care se deplaseaza pe o sina. Automatizarea portilor culisante se face cu ajutorul unui singur motor, care actioneaza o sina pe care se deplaseaza poarta. La fel ca si in cazul portilor batante, motorul poate fi atat electric, cat si hidraulic.

Avantajele automatizarii portilor

Automatizarea portilor ofera o serie de avantaje, printre care:

 • Confort:Poate fi foarte frustrant sa cobori din masina sau sa iesi din casa pentru a deschide sau inchide poarta. Cu un sistem de automatizare, poti deschide si inchide poarta cu o simpla apasare de buton.
 • Siguranta:Un sistem de automatizare cu senzori de siguranta poate ajuta la prevenirea accidentelor. In cazul in care poarta detecteaza un obstacol in calea ei, se va opri automat.
 • Eficienta energetica:Un sistem de automatizare poate ajuta la economisirea energiei electrice. Daca ai o poarta batanta, poti programa motorul sa se opreasca automat dupa un anumit interval de timp, in cazul in care nu este folosita.

Cum alegi sistemul de automatizare potrivit?

Atunci cand alegi un sistem de automatizare pentru poarta ta, trebuie sa tii cont de o serie de factori, printre care:

 • Dimensiunile portii. Greutatea si dimensiunile portii vor determina puterea motorului necesara.
 • Frecventa de utilizare. Daca folosesti poarta frecvent, vei avea nevoie de un sistem mai puternic si mai rezistent.

Cat costa automatizarea portilor?

Costul poate sa difere in functie de diversi factori. Tipul portii, dimensiunile acesteia sau frecventa de utilizare pot decide cate de puternic va fi sistemul de automatizare si cat de rezistent.

In general, costurile automatizarii variaza foarte mult, intre 1500 si 4-5000 de lei. Daca vrei sa afli un pret exact pentru portile tale, poti solicita o oferta de la https://www.eporti.ro

august 15th, 2023 by