Aplicatii de mobil necesare oricarui sofer

Traficul aglomerat al marilor orase din tara, identificarea unui loc de parcare si stabilirea unei rute cat mai scurte pentru a ajunge la destinatiile propuse reprezinta probleme cu care majoritatea soferilor se confrunta. Mai mult decat atat, daca te afli in postura de vizitator intr-un oras, lucrurile pot deveni mai dificile decat te-ai fi asteptat. Sa luam drept exemplu Capitala. Stradute inguste, cu sens unic si o harta complexa. Cine s-ar descurca intr-un asemenea labirint cu care nu a mai intrat in contact pana la momentul respectiv? Ei bine, aici intervine rolul aplicatiilor mobile.

Citeste mai departe acest articol si afla care sunt aplicatiile de mobil care ar fi de mare ajutor oricarui sofer!

Find My Car

Dupa cum sugereaza numele acestei aplicatii, rolul ei este de a veni in sprijinul soferilor care nu isi mai amintesc locul in care au parcat masina personala sau, dupa caz, masina inchiriata. Probabilitatea de ratacire este mult mai mare intr-un oras aglomerat de masini, cu puncte de repere specifice in numar mic. Iata cum te poate ajuta aceasta aplicatie sa-ti gasesti masina simplu si rapid:

  • Harta iti arata care este cel mai scurt drum spre locul in care ai parcat masina;
  • Busola de destinatie te va ajuta sa parcurgi drumul corect pana la masina;
  • Luminarea pozitiei masinii prin intermediul functiei Puls Wavefront Radar;
  • Pseuodaradar reflectat de GPS – atunci cand te afli in centrul tintei radarului, elementul care simbolizeaza masina va straluci in momentul apropierii de raza radarului. Tot ce trebuie sa faci este sa te deplasezi pana cand iconita masinii se va situa in centrul radarului.

Waze

Gratie functiilor sale, Waze a devenit de-a lungul timpului o aplicatie din ce in ce mai populara in randul soferilor. Waze nu are rolul doar de a-ti indica ruta cea mai scurta, ci si informatii despre zonele cu traffic ingreunat, strazi blocate sau accidentele aflate pe drumul tau. In acest fel, reusesti sa economisesti minute bune si sa ajungi la destinatie in timp util.

Unul dintre principalele avantaje ale acestei aplicatii este reprezentat si de faptul ca poate fi utilizata indiferent de locul in care te afli. Drept urmare, te poti bucura de vacante in toata tara fara grija unui drum care sa-ti dea batai de cap.

Fuelio

Fie ca te raportezi la consumul generat de o masina inchiriata in Bucuresti sau la cel al autoturismului personal, este important sa stii care este valoarea medie a acestuia. De asemenea, daca ai la indemana cateva instrumente care sa te ajute sa optimizezi aceste costuri, cu atat mai bine.

Iata cum vine aplicatia Fuelio in sprijinul soferilor:

  • Memoreaza istoricul alimentarilor, atat din punctul de vedere al cantitatii, cat si din punctul de vedere al pretului;
  • Indica distantele parcurse si consumul aferent acestora;
  • Salveaza datele prin sincronizarea cu Dropbox si Google Drive;
  • Retine numarul kilometrilor parcursi.

Asadar, fie ca apelezi la servicii de inchirieri auto, fie ca esti soferul propriei masini, aceste aplicatii isi vor dovedi cu siguranta utilitatea, mai ales ca nu presupun costuri suplimentare. Nu mai astepta si descarca-le!

octombrie 27th, 2021 by