Al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022

In perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfasurat al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022. Workshopul a fost organizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE – CA Bucuresti in parteneriat cu Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Politehnica” din Bucuresti si Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica din Romania, sub egida Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si a Ministerului Educatiei.

Oracle for Research, Marc Tel S.I.T., COMTEST S.R.L., OICPE au fost sponsorii acestei editii.

Lucrarile, structurate pe lectii invitate, prezentari orale si postere, au abordat urmatoarele aspecte si probleme conexe: compatibilitatea electromagnetica in domeniile electronica, sisteme de comunicatii, sisteme de transport, sisteme industriale; materiale pentru compatibilitate electromagnetica; ecrane si solutii de ecranare electromagnetica; transfer de energie fara fir; calitatea energiei electrice si eficientizarea consumului; electronic packaging; efectele expunerii umane la campurile electromagnetice; compatibilitate bio-electromagnetica; tehnologia 5G si sanatatea; aspecte legate de standardizare in domeniul CEM.

Workshopul International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022 a avut oportunitatea sa gazduiasca in dezbateri și schimb de idei specialisti de renume din domeniu, atat din tara, cat si din strainatate. Participantii din tari precum Franta, Polonia, Japonia, Anglia, Croatia, Republica Moldova si Romania au sustinut lucrari initiate si dezvoltate in medii de cercetare proprii, precum universitati, institute de cercetare, academii, institutii din domeniul telecomunicatiilor si standardizarii, IMM-uri.

Workshop-ul s-a incheiat cu ceremonia de premiere pentru cea mai buna prezentare orala a unui tanar participant si cel mai bun poster.

septembrie 27th, 2022 by