Accesorii foarte importante pentru scris!

Este greu sa ne imaginam societatea noastra fara pixuri, instrumentele absolute de scris, pentru a ne semna sau pentru a schita imagini. Pixurile fac parte din viata noastra de zi cu zi si in ciuda faptului ca tehnologia promoveaza din ce in ce mai mult documentele electronice, pixul inca ramane o investitie foarte buna si necesara.

Actul de a scrie este un exercitiu motor extrem de complex. Nu numai ca va miscati mana pentru a scrie si astfel creierul va directioneaza mana. In acelasi timp, creierul si muschii isi amintesc si coordoneaza literele pe care le scriem. In plus, trebuie sa va amintiti cuvintele pe care doriti sa le scrieti. Asadar, zonele din creier responsabile de gandire, limbaj, memorie si miscare musculara sunt activate in acelasi timp! Acum, daca il comparati cu actul de tastare, nu trebuie sa va amintiti cum sa scrieti o scrisoare sau cum sa o puneti pe hartie. Este mult mai putin dificil pentru creier, generand astfel mai putina activitate cerebrala. Exista chiar si sugestii ca ar putea fi benefic pentru persoanele in varsta sa continue sa scrie pe hartie pe masura ce imbatranesc, pentru a antrena creierul.

Scrierea de mana este diferita de cea pe computer. Este un lucru foarte intim. Scrisul tau este un model care ne face sa fim unici. Sa nu uitam ca si scrierea de mana poate reflecta emotii. Acum, in scrierea digitala, acea emotie este inlocuita cu emoticoane, cu litere de tipar care nu reprezinta cusrivitatea specifica scrisului de mana. Dar niciuna dintre acestea nu poate inlocui modul in care scrieti scrisori inserand direct emotii in ele. Facandu-le ceva mai frivole, mai mari sau mai mici intr-o propozitie, cursive sau linii drepte – literele spun multe despre noi. Ceea ce lipseste si din majoritatea textelor digitale, sunt corectiile si procesul creativ de ajustare a unui text. Scrisul ne poate arata ce gandea autorul in momentul scrierii. Astfel, veti acea o legatura mult mai stransa cu scrierea, pentru ca obtineti o mica perspectiva asupra gandirii sale si a nuantelor pe care le-a facut intentionat textului.

Retineti ca luati cu un pix si o hartie in loc de computer, iar acest lucru va ajuta sa digerati mai bine si sa va amintiti informatiile pe care le ascultati. Deoarece nu este posibil sa scrieti literalmente o intreaga prelegere, de exemplu, trebuie sa reformulati imediat informatia in propriile cuvinte si sa filtrati doar partile cruciale. Cand luati notite pe un computer, este mult mai usor sa tastati aproape literal ceea ce tocmai ati auzit. Dupa o multime de cercetari pe aceasta tema, mesajul pare clar pentru studenti si alte persoane care doresc sa-si aminteasca prelegeri etc.: scrieti-va notitele cu pix si hartie. 

In ziua de astazi, gasim o multime de pixuri tipizate care ne ajuta sa atingem perfectiunea in arta caligrafiei fara prea mult efort. 

In ziua de azi, exista o varietate de finisaje pentru stilouri, dintre care puteti alege multe variante si materiale. Dar, indiferent daca gusturile noastre se indreapta spre materiale plastice colorate sau metal gravat cu aspect de lux, important este sa nu subestimam importanta instrumentelor de scris.

august 2nd, 2021 by