8 motive pentru care ar trebui sa ai un ceas Orient

Ceasurile japoneze se numără printre cele mai apreciate în întreaga lume. Tehnologia cu care sunt realizate, inovația și nu în ultimul rând măiestria, le fac să fie la egalitate cu marile companii elvețiene. 

Orient Watches este o companie care și-a început activitatea independentă în 1950. În primul an de activitate a produs Orient Star, care a devenit o senzație la acea vreme și este încă foarte apreciată ca o piesă de colecție. 

Orient produce în propriile fabrici. Acolo se proiectează, se construiesc și se asamblează ceasurile, fără a apela la terți. De asemenea, nu există nicio altă companie care să utilizeze componente create de Orient Watches. De la cele mai mici piese și până la lustruirea finală, totul în compania Orient înseamnă precizie și excelență.  

Atunci când vorbim despre calitate și valoare japoneză, Orient este un brand de încredere, pe care îl poți accesoriza la orice timp de ținută, atât de zi cât și de seară. 

Poți citi în continuare alte 8 motive pentru care merită să alegi unul dintre cele mai cunoscute modele de ceasuri Orient:

  1. Calitate japoneză

Este unanim recunoscut că produsele fabricate în Japonia se bucură de o înaltă calitate și fiabilitate. Indiferent dacă este vorba despre electronice sau automobile, acestea sunt făcute să dureze ani. 

  1. Istoricul mărcii

Orient este un exemplu de producător de ceasuri care are un adevărat patrimoniu în spatele brandului său. Chiar dacă Orient a început să opereze în 1950, fondatorul său, Shogro Yoshida, vindea ceasuri încă din 1901. În 1912 începea producția de ceasuri de mână realizate din aur, iar din 1920 a înființat compania Toyo Tokei manufacturing, care producea ceasuri de masă și indicatoare. 

  1. Precizie

Conform standardelor COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres), abaterea acceptată pentru un ceas performant este de -4 / +6 secunde pe zi. Ceasurile Orient sunt departe de aceste abateri, iar asta demonstrează faptul că mecanismele interne funcționează cu precizie foarte mare. Cu toate acestea, orice diferențe care depășesc aceste standarde, pot fi ușor rezolvate ducând ceasul într-un service specializat. 

  1. Preț accesibil

Chiar dacă ceasurile Orient au design atrăgător, sunt realizate din materiale de calitate, iar mecanismele interne funcționează perfect, prețurile sunt accesibile pentru toată lumea. Deși la capitolul calitate ceasurile Orient pot concura chiar și cu cele elvețiene, atunci când vine vorba despre buget, sunt de departe mult mai accesibile. 

  1. Versatilitate

Modelele disponibile pentru gama de ceasuri Orient fac ca acestea să poată fi purtate la orice timp de eveniment, de zi sau de seară. Pot fi purtate, de asemenea, la ținutele casual, de mers la muncă și chiar la ținutele sport. Deoarece sunt foarte rezistente la scufundări subacvatice, ceasurile Orient pot fi purtate fără probleme, chiar și vara, pe plajă.

  1. Ceasuri mecanice

Mecanismele cu care sunt echipate ceasurile Orient, sunt din gama celor mecanice,. Acestea sunt produse cu costuri ridicate, care necesită întreținere și ajustare periodică, dar care suscită interesul celor pasionați de această artă interesantă. Mișcările mecanice folosesc un mecanism de siguranță pentru a controla tensionarea unui arc, iar ulterior, detensionarea acestuia se transformă într-o degajare de energie controlată și periodică. 

  1. Inovație

Fiind o companie japoneză, este de așteptat ca Orient să aibă în centrul intereselor sale dezvoltarea tehnologică și inovarea continuă. Cu siguranță, ceasurile Orient sunt unice și pot fi ușor recunoscute, ceea îi atrage pe mulți cumpărători să devină clienți fideli. 

  1. Renumele brandului

Cu o tradiție de peste 70 de ani pe piața ceasurilor, compania Orient a reușit să se remarce prin produsele pe care le comercializează. Este recunoscut ca fiind un brand serios, calitativ, ce s-a impus ca o concurență serioasă pentru alte companii de top din industrie.

aprilie 21st, 2021 by