Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Deși Iron Man este un supererou îndrăgit de milioane de fani, tehnologia nu a ajuns în momentul în care să putem avea un astfel de costum.
Dar dacă nu putem să fim ca el, măcar putem să avem o casă similară cu a lui.
Casele smart permit controlul mai multor aspecte care îți pot îmbunătăți viața, chiar dacă ești la distanță sau în drum spre casă. În acest articol îți vom prezenta cinci lucruri pe care le poți automatiza la casa ta, ca să fii puțin mai aproape, dacă nu de Iron Man, cel puțin de casa lui.
Poti începe procesul de automatizare cu ceva simplu, precum luminile. Cu ajutorul unei telecomenzi sau ale unei aplicații pe telefon, poți monitoriza, porni sau opri luminile după cum dorești.
Poți seta ca luminile să se pornească de îndată ce te apropii de casă sau să se oprească dacă le-ai uitat pornite când ai plecat în grabă.
De asemenea, un alt aspect important pentru a avea lumini automatizate este securitatea. Pentru momentele în care ești plecat în concediu, poți porni și opri luminile din casă, pentru a lăsa impresia că cineva este tot timpul prezent.
Aceste lumini au și rolul de-a crea atmosferă, putând fi modificate în funcție de starea ta. Folosește lumini calde sau reci sau oprește luminile din celelalte camere, fără a face un efort în plus.
Luminile inteligente au și un rol de economisire de energie, ele pot fi reglate la intensitate mai mică, pentru un consum redus energie și o perioadă mai mare de utilizare a becului.
Pentru a-ți proteja noua casă smart, trebuie să ai un sistem de securitate bine pus la punct.
Poți alege să dotezi casa cu încuietori smart, camere de securitate și chiar și porți culisante automate precum cele de la BFT România.
Acestea pot fi configurate pentru a supraveghea constant casa și împrejurimile (în cazul camerelor de securitate) și pentru a se deschide sau închide la comanda ta.
Le poți folosi pentru a închide sau deschide ușa sau poarta atunci când te apropii cu mașina, pentru a trimite coduri vizitatorilor tăi – coduri care expiră după un anumit număr de ore sau poți primi notificări atunci când cineva te vizitează.
Folosește-te de prize inteligente pentru a automatiza electronicele din casa ta. După ce ai montat aceste prize în prizele de la casă, conectează aparatele de care ai nevoie și le poți controla cu ajutorul unei aplicații.
Poți să pornești luminile sau să programezi anumite cicluri de funcționare pentru aparatele tale. De exemplu, poți programa ca aparatul de cafea să se pornească puțin înainte ca să te trezești și să ai cafeaua gata; sau poți programa mașina de spălat să se pornească în așa fel încât rufele să fie gata atunci când te întorci de la serviciu.
Automatizarea electronicelor te ajută și la monitorizarea consumului specific pentru fiecare aparat pe care-l utilizezi în casă.
Pentru un consum optim de energie, dar și pentru confort prin folosirea unor termostate inteligente, poți să setezi temperaturile de pornire și oprire ale termostatului.
Printr-un raport personalizat poți să economisești energie și să încălzești doar în funcție de zonele din casă care trebuie încălzite și momentele din zi și din noapte care necesită încălzire.
Dacă ești plecat de acasă sau dacă nu ai timpul necesar, un aspirator inteligent face treaba pe care tu nu ai disponibilitatea să o faci.
Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv poți automatiza curățenia din casă și poți crea diferite programe, pentru diferite zile, iar aspiratorul se poate ocupa doar de camerele dorite de tine sau de întreaga casă.
Acestea au fost cinci lucruri pe care le poți automatiza la casa ta. Care ți se pare cel mai util și pe care l-ai implementa în locuința ta?