5 flori funerare si ce evoca ele in jerbele funerare

In prezent, florile si funeraliile merg mana in mana, aici fiind vorba nu numai de o traditie, ci si de mesajul transmis. Daca in trecut florile asezate in jurul siciului aveau ca singur scop indepartarea mirosului neplacut, in prezent jerbele funerare sunt o sursa de culoare si transmit mesaje de dragoste, respect si compasiune fata de familia celui decedat, dar si fata de persoana care acum merge pe ultimul ei drum.

Astfel, florile alese pentru crearea de jerbe funerare pentru Bucuresti si nu numai, nu sunt intamplatoare, fiecare transmitand un mesaj distinct.

Asadar, inainte de a solicita florarului sa creeze o jerba funerara, asigurati-va ca florile alese transmit mesajul potrivit.

Jerba funerara cu crini

Crinul este des folosit in jerbele funerare, el evocand ideea de viata de apoi si suflet. Totodata crinul simbolizeaza puritatea si curatenia, iar prezenta lui intr-o jerba funerara sugereaza faptul ca sufletul decedatului a cunoscut acum linistea.

Jerba funerara cu trandafiri

Trandafirul este floarea care, datorita delicatetei si frumusetii ei, se poate plia pe orice ocazie formala. Cu toate acestea, trandafirii din jerba funerara, in functie de culoarea lor, exprima sentimente diferite.

Trandafirii roz deschis sugereaza admiratie si apreciere, iar cei roz inchis evoca recunostinta. Vom pune trandafiri rosii intr-o jerba funerara ca simbol al iubirii profunde si pasionale, albi ca simbol al puritatii si inocentei, iar galbeni ca simbol al prieteniei.

Pentru un mesaj mai complex, se pot combina trandafiri de mai multe culori. De exemplu, trandafirii albi si rosii pot simboliza loialitatea, in timp ce trandafirii rosii alaturi de cei galbeni pot evoca bucuria.

Jerba funerara cu orhidee

Orhideea are o frumuste exotica si delicata si este cat se poate de potrivita pentru mesajele care necesita o atingere blanda.

Orhideele evoca frumusete, farmec, gratie, dragoste, lux, rafinament, echilibru, iar ca simbol universal, datorita faptului ca rezista foarte mult, transmit mesajul de iubire vesnica, fara moarte.

Jerba funerara cu irisi

Irisul este o evocare a zeitei grecesti Iris, zeita care a facut legatura dintre cer si paman. Irisul se planteaza pe morminte pentru a solicita prezenta zeitei care va ghida sufletul celui decedat in calatoria spre cer.

Irisii se folosesc si in jerbele funerare ca simbol al credintei, intelepciunii si sperantei. Frunzele lui, in forma de sabie, sugereaza ranirea inimii si evoca durerea si suferinta profunda.

Jerba funerara cu narcise

Narcisele, desi sunt mai rar utilizate in jerbele funerare Bucuresti, transmit un mesaj asociat cu renasterea. Ele sunt flori de primavara si indica iesirea dintr-o iarna lunga, plina de suferinta si durere si inceputul unei vieti noi, plina de bucurie si impacare.

In plus, aceste flori au 6 petale, un numar foarte potrivit pentru funerarii. Cand oferim narcise, transmitem dorinta de impacare, iertare si indreptare a lucrurilor.

Daca doriti sa comandati jerbe funerare online, alegeti cu atentie florile si apoi lasati-le sa vorbeasca fara cuvinte in locul dumneavoastra.

Desigur, un mesaj de condoleante si sincere regrete pentru cei apropiati va aduce poate un mic zambet pe chipul lor, indulcindu-le suferinta.

iunie 20th, 2019 by