De unde provine denumirea de xerox?


Notiunea de xerox este ceva comun despre care fiecare persoana a auzit, insa sunt putini cei care stiu de ce locul in care isi printeaza documentele se numeste xerox Brasov si nu altfel. Xerox este o forma americana aparuta in anul 1906 care produce fotocopiatoarele utilizate in firmele xerox. De asemenea sunt produse si alte utilaje care permit printarea color, printare alb negru, taierea documentelor, perforarea lor si alte astfel de operatiuni.

Xerox Brasov – evolutia companiei Xerox

In prezent, firma are un numar urias de angajati si castiguri pe masura. Inca din momentul in care ai au scos pe piata primul copiator, cu ajutorul fizicianului Chester Carlson, au dezvoltat cartusele specifice acestui tip de copiator. Primul utilaj a fost primit cu bratele deschise, si au fost vandute foarte multe exemplare la preturi foarte mari.

In prezent, Xerox este cea mai mare companie IT care se axeaza pe copiatoare, imprimante, fotocopiatoare si cartuse. In prezent, seful executiv al firmei se preocupa de expansiunea companiei si de implicarea din domeniul cercetarii. Cartusele oferite de xerox sunt primele care au aparut, impreuna cu printerele. Aceste cartuse se gasesc in categorii foarte bine definite.

Cartusele sunt recipiente care vor fi atasate la copiator, la printer sau la alt dispozitiv care  reproduce sau printeaza pe suport din hartie si, in dispozitivele acestea, va fi stocata cerneala cu care aparatele vor tipari. Printerele sau copiatoarele care utilizeaza tipul acesta de cerneala au o serie de avantaje si dezavantaje. 

Cartusele care folosesc cerneala sunt perfecte pentru a tipari pozele. Copiatoarele si printerele care functioneaza utilizand tehnologia cu jet de cerneala ocupa mai putin loc in general. In ceea ce priveste dezavantajele se va numara inclusiv faptul ca toate cartusele sunt scumpe si viteza pentru printare este mai mica.

Cuvantul xerox face in prezent parte din vocalbularul limbii romane  este folosid drept sinonim pentru copiator sau fotocopiator, dar si pentru unitatea comerciala care presteaza servicii de copiere. Este foarte comuna expresia “merg la xerox” facand referire la o vizita intr-o unitate comerciala unde sunt prestate servicii de imprimare sau servicii de totocopiere.

ianuarie 29th, 2019 by