Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Pentru societatea in care mediul virtual joaca rolul de platforma unde se desfasoara majoritatea activitatilor umane, web hostingul detine functia vitala pentru existenta acesteia. Unii vor spune ca gazduirea web nu este altceva decat un spatiu virtual pentru site-uri. Insa, orice website are nevoie de gazduirea unui server pentru a putea functiona. Astfel, tot continutul acestuia are nevoie de un spatiu de stocare din care sa poata fi accesat de oriunde si oricine.
Probabil ai remarcat, de nenumarate ori, ca adresa web a unui site se sfarseste cu un domeniu (.ro; .com; .eu; .net si multe altele), ceea ce, de facto, il si face accesibil pentru utilizatori. Iar datorita faptului ca un website este format din fisiere care au nevoie sa fie stocate pe un server pentru a a fi vizibile utilizatorului, gazduirea web primeste rolul de conditie absolut necesara.
Diversitatea tipurilor de hosting te face confuz și nu stii de care anume ai nevoie? Sau inca nu cunosti ce reprezinta si care anume se potriveste afacerii tale? Afla ca fiecare dintre acestea are avantajele sale unice, fiind folosite cu scopuri diferite.
Vorbind despre tipurile de gazduire, la momentul actual acestea sunt diverse, insa acum ti se vor prezenta cele mai raspandite dintre ele, si anume: shared hosting-ul, VPS-urile, reseller hosting-ul si serverele dedicate. Fiecare din acestea are avantajele sale si este folosit in scopuri diferite.
Din denumire poate fi dedusă si principală caracteristica a acestui tip de hosting. Prin urmare, gazduirea web de tip shared reprezinta un server pe care sunt stocate mai multe site-uri ce consuma resursele acestuia in comun.
Avantajul acestui tip de gazduire este costul redus, insa modul de functionare a website-ului tau depinde de celelalte site-uri gazduite pe server.
Un aspect important in calitatea functionarii shared hostingului este determinat de popularitatea site-ului, si anume „Cu cat site-ul este mai popular, cu atat beneficiaza de un spatiu mai mare de stocare”, fiind prioritar fata de celelalte site-ri gazduite pe server.
Acest tip de gazduire web prevede impartirea unui server fizic, in mai multe servere virtuale independente. Cu alte cuvinte, fiecare client este complet izolat de ceilalti abonati, ceea ce inseamna securitate sporita si libertate in actiuni.
Fiind un cont de hosting partajat, acesta permite revinderea serviciilor inchiriate de la o companie-mama. Acesta iti ofera oportunitatea de a deschide propria afacere in domeniul dat, achitand doar pachetul tau de hosting, lunar.
Cel din urma tip de gazduire web reprezinta controlul total asupra unui server fizic, inchiriat de la un furnizor de servicii de hosting, iar principalul avantaj al acestuia este securitatea sporita, flexibilitatea, stabilitatea si viteza.
Doar dupa consultarea unei companii specializate in web hosting, vei putea sti, cu exactitate, ce tip de gazduire se potrivește cel mai bine afacerii tale, de aceea nu ezita sa te informezi, pentru a atinge cota maxima de succes in spatiul virtual.