Cum alegem placa video perfecta

placa-video

Pentru a alege o placa video va trebui sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa fiti convinsi de faptul ca va veti bucura de o placa de calitate. Primul lucru important este sa va asigurati de faptul ca placa video pe care o veti alege va fi compatibila cu sistemul vostru. Problemele apar in momentul in care placa video cere mai mult de la un procesor mai slab. Exista asadar posibilitatea ca placa video sa aiba nevoie de un numar mai mare de resurse, iar sistemul sa ajunga sa functioneze mult mai prost. Acest lucru se intampla des la persoanele care au monitoare cu rezolutii mari, ele punand foarte mult la treaba placa video, dar si procesorul calculatorului.

Un alt lucru care trebuie sa va intereseze este sursa de alimentare. Daca este o placa video noua, atunci trebuie sa va asigurati ca ea are un conector de 6 pini, sursa fiind capabila de alimentare a intregului sistem. O placa video este un card de expansiune, ea avand functia de a genera imagini catre un monitor. Placile video pot fi atat integrate, cat si dedicate. Este o diferenta foarte mare intre placile dedicate si cele integrate. Chiar daca sunt mai scumpe, placile video profesionale sunt de multe ori alegerea cea mai buna pentru voi. Acestea avand o rezistenta foarte buna la procesare.

Calculatoare cu placi video profesioanel si configuratie necesara celor care lucreaza cu programe solicitante la un pret avantajos puteti gasi pe un pc refurbished cu licenta.

Placile video pentru jocuri sunt totusi cele mai achitionate, acestea fiind excelente si pentru editare foto/video. Ele sunt oarecum comune, mai ales daca sunteti deja la un nivel profesionist. Va veti putea descurca asadar chiar si cu o placa video GTX, deci nu veti avea mereu nevoie de o placa video profesionala. Racirea pe apa pentru placile video poate fi o solutie pentru voi. Racirea componentelor a evoluat destul de mult in ultimii ani.

Atunci cand alegeti o placa video cat mai buna, trebuie sa tineti cont de interfata acesteia, placile video fiind dezvoltate, astfel incat sa fie compatibile cu o anumita placa de baza. Un alt lucru la care trebuie sa va uitati este model acestei placi. Placile video au un procesor grafic, doua placi cu acelasi GPU, comportandu-se asemanator. Interesati-va si de Pixel Pipelines, aceasta parte din placa video fiind cea responsabila cu transformarea informatiei in pixeli. O placa video cu 8 pixeli pipelines va va ajuta sa procesati de doua ori mai multa informatie fata de o placa cu 4 pixeli.

februarie 10th, 2020 by