Carcasa laptopului, primul scut de apărare contra primejdiilor externe

Calculatoarele portabile sunt acum utilizate nu doar acasă, ci și în toate mijloacele de transport: mașină, tren sau cu avion. Mai puțin bicicletă, dar există smartphone-ul pentru asta! O carcasă laptop de calitate apără eficient împotriva vibrațiilor constante la care sunt supuse componentele echipamentului IT, făcându-le ca să reziste daunelor cauzate de expunerea pe termen lung la asemenea factori nocivi externi.

O carcasă de calitate prelungește viața laptopului tău

Carcasa laptopului vine în contact cu diverse pericole externe ce o pot afecta: căldură, frig, șocuri mecanice, căzături, lichide vărsate pe calculator. Din acest motiv, în momentul în care cumpărați un laptop nou, nu vă limitați doar la performanțele componentelor și ale soft-ului, ci și la calitatea materialului carcasei laptopului, ce are rol protectiv pentru pieselor interne și pentru acelea vizibile pentru utilizator.

Praful și murdăria tind să se strecoare în toate zonele expuse ale laptopurilor, inclusiv prin micile fisuri. Acest lucru poate duce la posibile probleme de funcționare ale tastaturii, dar și ale altor componente interne, rezultând o productivitate mai lentă, o pierdere a eficienței în funcționare a echipamentului IT chiar la stricarea calculatorului.

Elementele componente esențiale ale unei carcase laptop sunt:

– carcasa inferioară;

– carcasa superioară;

– carcasa display;

– alte elemente mai mici (balamalele, șuruburi).

Pentru a le identifica corect puteti apela la blogul itronics unde gasiti articole (https://www.itronics.ro/blog/cum-comandam-o-carcasa-laptop/) iar pentru a comanda puteti apela la magazinul nostru.

Carcasa inferioară (bottom case laptop) poate conține în funcție de model diverse capace care prin desfacere permit accesul la memoria RAM, HDD, cooler etc.

Carcasa superioară (palmrest laptop) este acea parte cu rol de suport pentru palmele userului și de ea se fixează tastatura, touchpad-ul, diverse leduri etc.

Carcasa display este extrem de importantă, deoarece este acel capac care acoperă spatele ecranului și de care sunt fixate atât display-ul, dar și balamalele, microfonul, camera web etc. La aceasta se adaugă o ramă care acoperă sistemele de prindere, cablurile și protejează marginile display-ului.

Balamalele se pot defecta după un număr mare de închideri/deschideri ale capacului, de aceea ele fie se deschid cu dificultate, fie se rup, dacă sunt forțate.

Dacă este vorba doar de o deschidere greoaie a lor, e suficient ca să fie curățate, unse și strânse corespunzător.

Cum trebuie procedat dacă carcasa laptopului s-a deteriorat?

În cazul în care carcasa laptopului se fisurează sau se sparge trebuie neîntârziat ca să apelați la un service pentru a afla dacă aceasta mai este aptă de utilizare sau trebuie înlocuită.

O carcasă grav afectată poate reprezenta un pericol potențial pentru conținutul intern al dispozitivului, deoarece funcția de protecție a carcasei nu se mai poate exercita cu succes. Inclusiv placa de bază se poate defecta deoarece nu mai este fixată foarte bine în punctele de prindere, dacă carcasa inferioară este deteriorată.

Iată de ce, apelați la magazinul Itronics.ro pentru a găsi modelul de carcasă potrivit la un preț foarte mic pentru o înlocuire ulterioară al service a celei originale la laptopului dvs. sau, în cazuri mai fericite, doar a anumitor componente ale acesteia, deteriorate în urma folosirii sau petrecerii unor evenimente nedorite (căderi de la înălțime, manevrare incorectă a calculatorului).

noiembrie 15th, 2018 by