7 sfaturi pentru succesul în managementul hotelier

Industria hotelieră reprezintă unul dintre cele mai influente domenii din întreaga lume, iar dinamica sa va crește tot mai mult în anii următori. În această situație, menținerea unui standard de excelență a structurilor de primire turistică este absolut necesară pentru a face față competiției. Un rol important în atingerea performanței îl deține managerul hotelului, cel care trebuie să răspundă oricărei provocări și să se ocupe cu responsabilitate de organizarea, controlul și planificarea tuturor activităților din unitate pentru furnizarea eficientă de servicii pentru clienți. Managementul hotelier implică coordonarea unei palete uriașe de aspecte operaționale – contabilitate, marketing, resurse umane, relații publice, vânzări, leadership sau gastronomie. În sectorul ospitalității nimic nu este simplu, fapt pentru care prezentăm mai departe câteva sfaturi utile pentru a atinge succesul în această importantă ramură a economiei:

1. Adaptarea la noile tehnologii

Tehnologizarea hotelieră a devenit unul dintre factorii principali ce contribuie la atragerea și fidelizarea clienților. Turiștii preferă aplicațiile mobile de check-in și check-out, deschiderea ușilor cu ajutorul telefonului mobil sau controlul funcționalităților din cameră. Unitățile de cazare trebuie să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică pentru a rămâne relevante pe piață, însă și pentru a gestiona mai facil activitatea din cadrul hotelului. În acest sens, un soft special construit pentru industria ospitalității precum cel disponibil pe https://freyapos.ro/freya-pos-soft-gestiune-horeca/ reprezintă cea mai bună modalitate de a crește efficient și a îmbunătăți rezultatele unității. Orice manager trebuie să știe că tehnologia te ajută să acționezi rapid și să îi oferi clientului în timp util tot ceea ce își dorește.

2. Gestiunea eficientă a cash-flow-ului

Una dintre prioritățile hotelierilor trebuie să fie și administrarea responsabilă a bugetului deoare nici o afacere nu poate fi durabilă fără gestionarea atentă a finanțelor. Astfel, un bun manager trebuie să fie orientat spre creșterea încasărilor și amânarea pe cât posibil a ieșirilor de cash din unitate. Obiectivul structurii de cazare trebuie să fie acela de a vinde toate camerele disponibile, folosind toate instrumentele și tacticile în domeniu, pentru a obține succes pe termen lung. Un hotel plin este unul despre care lumea vorbește, iar acest lucru înseamnă o poziție înaltă față de alți competitori.

3. Experiențe inedite pentru clienți

În prezent, în industria ospitalității nu mai vorbim doar de servicii de cazare, ci și de experiența pe care turiștii o au în cadrul unității. Prin urmare, hotelierii trebuie să-și surprindă clienții cu săli de fitness, SPA, piscină, concerte live, preparate culinare deosebite sau evenimente diverse. Nevoile și așteptările oaspeților sunt foarte mari atunci când aleg o structură turistică, iar pentru a dezvolta o afacere sustenabilă managerii trebuie să țină cont de toate preferințele lor.

4. Cunoașterea, motivarea și răsplătirea angajaților

Pentru administrarea eficientă a unui hotel este nevoie de o echipă care să-și îndeplinească foarte bine atribuțiile. Totuși, un manager de hotel trebuie să cunoască personalul, să se apropie de oamenii săi și să știe care sunt sarcinile zilnice ale acestora pentru a le putea oferi un feedback referitor la calitatea muncii lor. Angajații trebuie motivați, instruiți în mod corespunzător și răsplătiți pentru rezultatele lor.

5. Conservarea resurselor

Afacerile de succes nu irosesc resurse, ci investesc doar în activități de valoare. Altfel spus, clienții nu vor aprecia niciodată risipa, de aceea hotelierii trebuie să facă lucruri pe care oaspeții lor le consideră necesare. De ce să investești într-un serviciu inutil, ca de exemplu vânzarea biletelor pentru evenimente culturale sau lustruirea pantofilor, dacă acesta nu este dorit și de către clienți?

6. Încurajarea clienților să ofere feedback

Recenziile oaspeților nu sunt importante doar pentru a crea notorietate hotelului, ci ele pot spune multe despre lucrurile ce trebuie îmbunătățite sau schimbate în unitatea de cazare. În era internetului, este foarte simplu ca turiștii să ofere un feedback cu privire la experiența lor în cadrul hotelului și chiar ar trebui încurajați în acest sens. Totodată, este important ca opiniile lor să fie monitorizate și să li se răspundă cu mulțumiri, într-un mod politicos și sincer, indiferent dacă este vorba despre comentarii pozitive sau negative.

7. Planificarea în avans a activităților

Managementul hotelier presupune supravegherea a numeroase activități operaționale, iar pentru a face asta cu succes e nevoie de foarte multă organizare. Pentru gestionarea eficientă a unității, managerul trebuie să aibă capacitatea de a planifica în avans evenimentele viitoare și rezervările. De pildă, încă de la începutul verii e necesară promovarea festivalurilor de vacanță ale orașului, iar în anotimpul rece, a evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă pentru a atrage cât mai mulți clienți.

Eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea proceselor zilnice reprezintă o modalitate utilă prin care poate fi atins succesul în managementul hotelier. Această importantă industrie are nevoie de îmbunătățiri permanente, mai ales că și tehnologia din sectorul ospitalității avansează într-un ritm rapid și pune la dispoziția hotelierilor soluții utile prin care își pot maximiza rezultatele.

martie 20th, 2020 by