Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Ai nevoie de steroizi?
Oricine consuma steroizi, mai devreme sau mai târziu se confrunta cu provocarea de a opri cresterea masei musculare. Când se schimba programul de exercitii fizice si se optimizeaza dieta, în cele din urma poti opri utilizarea de steroizi anabolizanti.
Scopul initial al eliberarii acestor substante, a fost aplicarea acestora în medicina pentru pacientii imobilizati la pat sau pentru cei care sufera de SIDA, pentru a mentine masa musculara a bolnavilor. In timp, steroizii si-au gasit o aplicatie larga în sport. Cei mai multi sportivi din întreaga lume au recurs la ajutorul lor, iar acest lucru nu este deloc surprinzator, deoarece cu ajutorul acestor suplimente, care sunt în esenta, o formula artificiala de testosteron si de dopaj, dau corpului de sex masculin, posibilitatea de a obtine performante semnificativ mai bune pentru o scurta perioada de timp.
Steroizii androgenici si anabolici
Grupurile mari de steroizi nu mai sunt anabolizanti, ci mai degraba estrogeni sau hormoni sexuali feminini si corticosteroizi sau hormoni suprarenali. Ultimele doua tipuri sunt utilizate pe scara larga în medicina pentru tratarea diferitelor boli, însa nu prezinta interes pentru culturisti si halterofili.
Importanta steroizilor pentru sport
Testosteronul are doua efecte principale asupra organismului: anabolizant, având principalul scop de crestere a masei musculare care intereseaza culturistii si efectul androgenic masculinizat, responsabil pentru caracteristicile masculine, cum ar fi cresterea parului, structura formei specifice a barbatilor, cu solduri înguste si umeri largi, precum si o trasatura faciala caracteristica acestora. Pentru sportivi este importanta proprietatea anabolizantului de testosteron, dar nu exista niciun medicament care sa aiba doar efectul steroizilor, simptomele androgenice fiind înca prezente. De exemplu exista medicamente în care anabolicul este la maxim si androgenul redus la minim, pîna la punctul care arata fundalul fiziologic natural, fara a provoca o crestere suplimentara a parului sau alte schimbari vizuale. De remarcat este faptul ca nu exista nicio formula de medicament care sa nu fi avut efecte secundare sau contraindicatii, iar steroizii nu fac nicio exceptie, însa faptul ca sunt receptivi fac ca aceste efecte negative sa poata fi evitate.
Efecte pozitive ale steroizilor
Steroizii ajuta la cresterea volumului muschilor. Acestia stimuleaza sinteza proteinelor masei musculare actionând asupra receptorilor specifici, determinând astfel o crestere mai activa a masei musculare.
Ajuta la îmbunatatirea perfomantelor sportive. Sinteza de proteine din muschi, provoaca cresterea fluxului de sânge si numarul de elemente care sunt responsabile de contractia musculara, adaugând astfel putere sportivului. In timpul antrenamentului, grasimea nu numai ca este arsa, ci tesutul muscular partial distrus ca si organism. se hraneste cu energia, steroizii provocând un efect anti-catabolic, care nu permite fibrelor musculare sa se dezintegreze.
Ingerarea de steroizi anabolizanti creste nivelul de glicogen din muschi, reprezentând un fel de combustibil pentru exercitiile fizice. O crestere a presiunii promoveaza fluxul sanguin de la nivelul muschilor, crescând eficienta acestora si dând o rezistenta sporita organismului. Aceasta conditie specifica, ajuta la o îmbunatatire a situatiilor stresante si a emotiilor din timpul competitiilor.
Rezumând, trebuie remarcat faptul ca steroizii au devenit un instrument bun pentru sportivii din întreaga lume. În cazul în care aleg în mod responsabil sa-si îmbunatateasca performantele sportive, acest instrument nu este daunator, mai ales daca este asociat cu o dieta corespunzatoare, pentru a ajuta la atingerea rezultatelor dorite.