Scurt Ghid pentru a înțelege lumea fascinantă a Parfumurilor

Cu cât sunt mai multe și mai variate, cu atât e mai greu să înțelegi varietatea de note puse în parfumuri de către creatorii lor. Iată un scurt ghid către lumea misterioasă a celor mai cunoscute note.

Citrice

Citricele sunt cele mai ușor de purtat, în special în zilele de vară sau primăvară. Folosite atât în parfumuri dama, cât și în parfumuri barbati, notele citrice sunt dintre cele mai populare. Extrase la rece din diferite plante precum lămâia, frunza de lămâie, portocala, grepfrut etc., parfumurile citrice sunt efervescente și răcoritoare.

Fructe

Notele fructate sunt preferatele doamnelor. Zmeură, afine, piersică, măr, toate acestea sunt ingredientele unor parfumuri tinerești și ușor de purtat. Perfecte atât pentru zielele călduroase de vară, cât și pentru seară.

Florale

De departe cele mai întâlnite și cele mai versatile, notele florale sunt întâlnite de obicei în parfumuri damă. Puternice sau delicate, florile ne învăluie peste tot în lumea parfumurilor. Un loc special îl au florile albe. Arome delicate precum crinul, iasomia sau tuberoza, sunt definiția parfumurilor foarte feminine.

Note Verzi

Ierburile și condimentele sunt întâlnite foarte des în gama de parfumuri bărbați, dar și în unele parfumuri damă. Aloe, mentă, piper, oregano sunt ingredientele perfecte ale unor parfumuri desprinse din Grădina Edenului. Discrete și pătrunzătoare, notele verzi se pot combina cu cele floral-fructate sau pot crea parfumuri unice, fără a varia notele.

Mirodenii, Lemnoase, Animalice

O gamă foarte specială de parfumuri este cea creată cu note precum anasonul, șofranul, vanilia, lemnul de santal, oud-ul, vetiverul, moscul etc. Îndrăznețe și greu de trecut cu vederea, aceste note sunt folosite atât în parfumuri barbati, cât și în parfumuri dama. Uneori parfumierii aleg să realizeze parfumuri unisex care să conțină puternice note lemnoase sau mirodenii.

Vezi care sunt notele parfumurilor tale preferate și va deveni foarte simplu să-ți alegi o nouă mireasmă.

octombrie 16th, 2017 by