Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Alegerea unei bratari din aur potrivite pentru gusturile tale poate fi destul de dificila, tocmai pentru ca ai la dispozitie o gama extrem variata din care poti alege.
Dat fiind faptul ca o bijuterie din aur este o investitie majora, este firesc sa iti doresti una care sa se plieze perfect gusturilor tale. Descopera 5 criterii pe care ar fi bine sa le iei in considerare cand iti alegi o bratara din aur!
In general, valoarea aurului este determinata de puritatea sa, cunoscuta si sub numele de finete. Aceasta corespunde cantitatii de metal pretios aflat in componenta bratarii si se masoara in carate. Spre exemplu, aurul de 24 de carate este in totalitate pur, iar aurul de 12 carate este pur in proportie de 50%.
In mod evident, pretul unei bijuterii de aur creste direct proportional cu puritatea sa. Alege ceva care sa se incadreze in bugetul pe care il ai disponibil, dar care sa iti si placa. De exemplu, daca preferi bratarile fixe din aur, le poti alege pe cele simple si discrete, cu granate sau chiar cu diamante.
Daca nu preferi aurul clasic, poti alege dintr-o gama specifica de culori, cum ar fi rozul, albul si chiar verdele, care se obtin prin amestecarea aurului cu alte metale.
Galbenul este culoarea naturala a aurului, dar acest lucru nu inseamna ca toate bijuteriile realizate din acest metal pretios sunt de o puritate superioara. Alege o culoare care sa se potriveasca in special cu tonul pielii tale.
Bijuteriile din aur prezinta marcaje internationale reprezentate prin coduri din 3 cifre, fiecaruia fiindu-i asociat un numar de carate. Codul este inscris intr-o elipsa, cel mai adesea pe partea interioara a bijuteriei.
Urmareste cu atentie existenta acestor coduri, deoarece ele garanteaza autenticitatea bijuteriilor, oferind informatii privitoare la finetea acestora, respectiv la numarul de carate.
O bratara din aur poate fi o investitie destul de importanta, de aceea este esential sa te asiguri ca dispui de o garantie. Atunci cand cumperi astfel de bijuterii, asigura-te ca ti se ofera o garantie si ca exista o politica de returnare specifica.
In general, garantiile înseamnă costuri suplimentare, dar pot reprezenta o idee inspirata cand vine vorba de bijuterii scumpe care sunt realizate din aur de o puritate ridicata. Uneori, prin manipularea necorespunzatoare sau in mod accidental, bijuteriile se pot deteriora, iar atunci garantia reprezinta planul de rezerva.
Este recomandat sa te intrebi in ce situatii vei purta bratara respectiva, daca va face parte din tinutele zilnice sau doar din cele pentru ocazii speciale. Daca va fi un accesoriu destinat numai pentru anumite evenimente, poti opta pentru o bratara cu diamante sau pietre pretioase, de o puritate superioara.
In schimb, o bratara clasica, simpla, este perfecta daca vrei sa o porti in fiecare zi, fiindca o vei putea integra in absolut orice tinuta.
In concluzie, este important sa alegi bratara care crezi ca ti se potriveste si pe care o poti asorta cu orice articol vestimentar.
Mai mult decat atat, deoarece este o investitie importanta, alege acea bijuterie care isi va mentine caracteristicile pentru o perioada indelungata de timp daca este ingrijita corespunzator.