Diversificarea mancarii bebelusului

mancare-bebelusi

Exista o multime de sfaturi de care puteti tine cont atunci cand trebuie sa incepeti sa diversificati hrana celui mic. Momentul ideal pentru diversificare a hranii este stabilit, conform organismelor internationale sa nu inceapa mai repede de 4 luni si nu mai tarziu de 6 luni jumatate. Diversificarea aduce o multime de beneficii majore pentru bebelus, dezvoltarea sa fiind una mult mai buna. Din punct de vedere nutritional, acesta se va bucura de un aport energetic mai mare datorita alimentelor intr-o forma solida.

Un alt avantaj al alimentelor solide este ca bebelusii au si ocazia de a-si dezvolta abilitatea de a se hrani intr-un mod diferit si nu doar prin supt. Ei vor incepe sa experimenteze gusturi dar si texturi oferite de alimentele noi. OMS recomanda totusi ca pana la varsta de 4 luni sa alaptati. De obicei, atunci cand un copil este pregatit sa manance alimente solide, el va putea sta in fund singur. Isi va putea sustine in acest fel atat capul, cat si corpul. De asemenea, isi va putea coordona bine ochii, gura si mainile, astfel ca se va putea uita la mancare. Va putea apuca mancarea cu mana si o va duce la gura. Vezi oferte speciale papucei pentru bebelusi, foarte draguti, din materiale de calitate.

In aceasta perioada, bebelusii incep sa nu mai aiba reflexul de respingere al mancarii cu limba, acesta fiind si cel responsabil pentru imposibilitatea lor de a manca alimente tari pana la o anumita varsta. Diversificarea este un proces de invatare si anume bebelusii isi dezvolta abilitatea de a se hrani si accepta cu placere orice aliment, obisnuindu-se atat cu gusturile, cat si texturile. Atunci cand se satura, bebelusii vor tine gura inchisa daca li se va oferi mancare. Isi vor intoarce capul de la macare sau vor scuipa mancarea in mod repetat. Atunci cand nu mai doresc mancare, acestia mai pot plange sau pot incerca sa se ridice din scaun.

Puteti incepe diversificarea cu mai multe alimente. Printre aceste alimente se numara morcovul, dovlecelul sau pastarnacul. Dupa o perioada puteti trece si la fructe. Marul este unul dintre fructele cele mai apreciate de cei mici, impreuna cu banana. Aceste fructe sunt usor de mancat de catre copii. Pe masura ce bebelusul va creste, puteti trece la carne, peste alb, dar si la cereale. Se interzice trotusi mierea pentru ca exista un risc crescut de botulism pentru bebelusii care o consuma. Evitati si pestele mare din alimentatia bebelusului datorita continutului de mercur al acestui tip de peste.

februarie 9th, 2020 by